Compromís presenta al Senat tres esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat amb inversions per a Novelda

A proposta del col·lectiu local de Compromís per Novelda, els senadors Jordi Navarrete i Carles Mulet han presentat al Senat tres esmenes per als Pressupostos Generals de l’Estat amb la intenció de reduir el dèficit d’inversió que patim, des de fa molts anys, als Pressupostos de l’Estat, el poble valencià i en major mesura encara, la província d’Alacant.

Les inversions proposades són les següents:

  • 2 milions d’euros per a la construcció del teatre Maria Guerrero a Novelda, una infraestructura cultural necessària per a una ciutat de les nostres característiques,
  • 200.000 euros per a contribuir a la finalització de l’orgue de pedra, únic al món i que ha de suposar un gran atractiu turístic per a Novelda i la resta de poblacions de la comarca on també es treballa el marbre
  • i per últim, una partida de 150.000 euros per a la rehabilitació del Riu Vinalopó al seu pas per Novelda, per a la recuperació i protecció del riu, que es troba en un greu estat de sobreexplotació i degradació. Des de Compromís sol·licitem que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, depenent del Ministeri de Medi Ambient, tinga pressupost per a actuar en la rehabilitació del llit del riu, el condicionament i millora de la zona de bany dels Clots de la Sal, que queden dins del futur paratge natural municipal així com també facilitar l’accessibilitat a peu entre el nucli urbà i el barri de l’Estació.

Les esmenes de Compromís no van comptar amb el vot favorable del PP ni el PSOE i per tant no s’han incorporat als pressupostos 2018 que ha d’aprovar definitivament el Congrés, tot i això, els grups de Compromís al Congrés i al Senat defensaran aquestes actuacions per a Novelda en la redacció dels futurs pressupostos. Aquestes propostes s’afegiran a altres actuacions defensades per Compromís a Madrid com les obres de millora en l’autovia A31 en el tram Villena-Alacant incloent un accés directe a l’estació d’Alta Velocitat de Villena o les inversiones per a la posada en marxa del servei de rodalies en les comarques de l’Alt i Mitjà Vinalopó que les connecte amb Alacant, Elx i Múrcia així com també la connexió per tren de l’aeroport de l’Altet.

La portaveu de Compromís per Novelda, Sílvia Anna, ha manifestat que “és necessari que el nou govern de Pedro Sánchez incorpore les reivindicacions de l’agenda valenciana i revertisca el dèficit d’inversions i de finançament que patim els valencians i que afecta d’una manera més greu a les comarques del Sud; l’únic que demanem és un tracte just i per a aconseguir-ho s’ha de comprometre a executar grans infraestructures com el Corredor Mediterrani, les xarxes de rodalies i carreteres, inversions estratègiques per a dinamitzar els sectors industrials de les nostres comarques i també inversions més menudes als pobles i ciutats, com les que hem proposat des de Novelda”.

Arxivat en: General, Temes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *