Novelda rebrà al voltant de 100.000 euros més gràcies a la retirada d’estes subvencions, que ara es repartiran amb criteris democràtics

PP i PSOE han retirat les subvencions nominatives que havien pactat i que Compromís va denunciar a la Diputació d’Alacant, i per les quals anaven a destinar-se més de 7 milions d’euros a pobles dels vicepresidents i membres del govern del PP de la Diputació. Gràcies a la retirada d’estes subvencions “a dit”, Novelda rebrà 99.705,75€ més de la Diputació, arribant així a la xifra de 232.639,75€ repartits amb inversions democràtiques i criteris objectius.

Amb el repartiment objectiu d’estes subvencions, uns 50 pobles que van tindre despeses pels temporals de pluges del 2016 rebran al voltant de 8 milions d’euros en total. Estes inversions per als danys de les pluges va ser proposada per Compromís al plenari de juliol de 2017, i es dictaminaran en un plenari extraordinari de la Diputació en els pròxims dies.

Els tres Diputats de Compromís a la Diputació d’Alacant van denunciar des d’un primer moment el repartiment del paquet d’ajudes de més de 7 milions d’euros concedides “a dit” clientelarment, que van ser paralitzades per la Justícia en considerar que constituïen un clar tracte de favor respecte a la resta de poblacions de la província. Després de la retirada d’estes “ajudes a la carta”, el jutge ha decidit arxivar el cas.

Des de Compromís per Novelda es mostren molt satisfets pel treball dels Diputats de Compromís, gràcies als quals Novelda comptarà amb al voltant de 100.000 euros més, que a criteri de la portaveu del Grup Municipal de Compromís, Sílvia Anna, podrien destinar-se a millorar l’accessibilitat del nostre municipi.