El Bloc de Novelda-Coalició Compromís vol ser una alternativa electoral útil, digna i il·lusionant per a les ciutadanes i els ciutadanes de Novelda. Tenim com a objectiu convertir-nos en el tercer espai de la política valenciana i també municipal: un espai de progés valencianista per a canviar l’estat actual de les coses i posar la política al servici dels ciutadans.

Ens presentem sense dependències de ningú, i amb les mans netes, perquè no tenim imputats, ni vergonyes que amagar. No estem ací per a forrar-nos, ni tampoc per a fer mèrits davant de ningú. Estem al servei de les novelderes i els novelderes, de les valencianes i els valencians.

Volem ser la veu de la ciutadania i parlar dels problemes reals de la nostra societat, presentant propostes a totes les institucions (Ajuntaments, Diputacions, Corts Valencianes, Congrés dels Diputats) que garantisquen la dignitat i la igualtat de la ciutadania, amb una manera de fer política transparent, honesta.

Volem un nou model de desenvolupament sostenible que pose l’èmfasi en superar les carències del model econòmic vigent, desballestat a causa de l’excessiu pes del monocultiu de la rajola, la marginació en els pressupostos de l’Estat i la irresponsabilitat i fracàs de les polítiques econòmiques del PP. Cal variar les pautes de desenvolupament per afrontar els reptes de la internacionalització de les empreses valencianes, l’augment de la productivitat, el suport a l’I+D+I, l’economia verda, l’aprofitament dels jaciments de treball lligats a les necessitats de les noves tecnologies amb futur.

Creiem en la defensa del territori, els nostres valors naturals, els nostres paisatges i la nostra riquesa ecològica. Volem un país sostenible i verd, que es desenvolupe aprofitant el seus recursos naturals, sense esgotar-los ni destruir-los. Volem un país que fonamente el seu progrés en la sostenibilitat i que genere llocs de treball i prosperitat basant-se en les energies renovables, el reciclatge i la recuperació, l’agricultura ecològica, el turisme verd i les indústries netes, fent un ús més eficient i responsable de recursos tan bàsics com l’aigua i l’energia.

Volem un país més just, equitatiu i solidari on la sanitat, l’educació, la cultura, els ajuts per a les persones dependents, els transports públics i el treball estable, digne i segur, siguen prioritaris. Un país on l’interés general estiga per damunt dels pelotazos, dels grans esdeveniments i dels negocis especulatius. Volem un país on la riquesa la disfruten tots. Un país obert i tolerant, que treballe activament per la integració dels nousvinguts i siga avantguarda en polítiques d’igualtat de gènere, conciliació de la vida familiar i laboral, igualtat de drets civils i protecció dels més desafavorits.

Volem un país que amplie el seu autogovern i que respecte la pluralitat. Som una nacionalitat històrica i volem comptar amb un Estatut digne, amb les màximes competències, sense barreres electorals que impedisquen la pluralitat política. Un país visible a Espanya, Europa i el món. Estem farts de rebre un finançament injust, d’estar en la cua d’inversions, de no comptar en les grans decisions de l’estat a causa de l’abdicació i el sucursalisme que els partits centralistes mostren quan toca ser reivindicatius.

Volem un país on el valencià siga una llengua de primera, amb futur. Volem un país orgullós de la seua identitat com a Poble, que recolze la seua rica tradició cultural, musical, festiva, literària…. Volem poder accedir a tots els canals audiovisuals que s’expressen en la nostra llengua. Un país en què els mitjans de comunicació públics estiguen per afavorir la vertebració del territori, informar amb objectivitat i dinamitzar la indústria cultural pròpia, situació radicalment oposada a l’actual funcionament de RTVV, que margina el valencià, incomplix la seua llei de creació i vulnera el dret de la ciutadania a rebre informació plural i veraç a l’actuar com a instrument de manipulació del PP.

Aspirem, per tant, a transformar tant la política municipal del nostre poble, com la política valenciana, a generar progrés sostenible i benestar per als seus ciutadans. Així, fem una crida a la societat a participar de la necessària rebel·lió democràtica que exigix un moment tan exigent com l’actual, fem una crida a la participació, la il·lusió i l’acció, a no deixar-se portar pel pessimisme i l’abstenció. Una altra manera de fer política és possible. Entre tots podem demostrar que és possible la unitat en la diversitat, que és fals que tots siguem iguals i que si volem, podem canviar el nostre poble i el nostre país.