Amb esta proposta es vol donar un pas més en la lluita contra les violències masclistes.

El plenari d’ahir, 8 de maig, va aprovar per unanimitat una moció de Compromís per Novelda per a la creació d’un Punt Violeta i una campanya de prevenció d’agressions masclistes en les pròximes festes patronals i de Moros i Cristians. Esta proposta ja es va realitzar les passades festes, però no es va poder dur a terme per falta de temps. En esta ocasió la mesura va contar amb els vots positius de tot el consistori.

“Necessitem que s’eduque en què només un SÍ és un SÍ, necessitem que es deixe clar quines són les actituds que fan que no ens sentim segures i exigim el dret a viure unes festes lliures de violències masclistes” afirmava la portaveu del grup municipal de Compromís, Sílvia Anna.

Amb esta proposta es pretén crear un “Punt Violeta” durant les festes de Novelda: un espai on hi ha persones voluntàries amb una formació específica per informar, conscienciar i acompanyar a possibles víctimes en cas de patir una agressió, tant verbal com física. També servirà de punt de sensibilització i informació. A banda, es realitzarà una campanya de conscienciació per part de l’Ajuntament, amb el suport de fullets i cartells informatius i difusió per xarxes socials, per tal de promoure unes festes igualitàries i lliures d’agressions masclistes.

Compromís per Novelda va presentar altra moció, per a eliminar la dedicació parcial del Sr. Alcalde en compliment de l’informe de Secretaria General. En este cas la moció no es va poder debatre a causa que l’equip de govern no va votar a favor la seua urgència, saltant-se així un acord de Junta de Portaveus pel qual, si un grup municipal presenta un màxim de dues mocions en temps i forma, tots els regidors en voten la seua urgència.