El passat 1 de desembre es va celebrar el plenari ordinari de desembre de l’Ajuntament de Novelda. Compromís va recolzar la proposta de l’equip de govern d’eliminar les despeses no justificades del pagament de dietes, per a aconseguir una major transparència.

També vam recolzar la renegociació dels préstecs bancaris que permetrà a l’Ajuntament pagar menys interessos, d’acord amb l’actual estat del mercat financer, i votàrem a favor del reconeixement extrajudicial de factures pendents d’anys anteriors que es pagaran ara.

De la mateixa manera, es va aprovar per unanimitat la proposta de resolució per a la creació d’una comissió local i ordenança sobre la violència masclista. Compromís ja va apostar per esta línia en la moció presentada en novembre, reclamant la màxima implicació de l’Ajuntament en este assumpte així com treballar de forma transversal i especialment en l’educació per a acabar amb este greu problema.

Compromís per Novelda va presentar les següents mocions:

Moció conjunta amb Podemos Novelda sobre subvencions a associacions de caràcter sociosanitari amb criteris objectius. Aprovada per unanimitat.

Moció per a sumar-nos a l’acord pel finançament valencià aprovat per unanimitat en Les Corts Valencianes. No es va aprovar per les esmenes del PP i UPyD sobre Navarra i Euskadi que alteraven el sentit original de la moció.

Moció sobre transparència en viatges i desplaçaments oficials de l’Alcaldia i la Corporació. L’equip de govern (PSOE i UPyD) es van oposar però Compromís va aconseguir incloure una esmena en la moció de Guanyar sobre transparència perquè s’informe dels costs dels viatges i desplaçaments oficials.

Moció per a millorar l’accés a la Montfortina, sol·licitant a Conselleria la construcció d’una rotonda en l’accés a l’autovia en sentit Madrid. Este punt es va incloure en una moció més genèrica sobre l’autovia A31, aprovada per unanimitat.

Moció sobre transparència per a facilitar l’accés de la informació als Grups Municipals. L’equip de govern PSOE-UPyD es va oposar a esta moció al temps que continua negant al Grup de Compromís la informació que hem sol·licitat reiteradament i que ens han de facilitar en compliment de la legislació i del Reglament Orgànic del nostre Ajuntament.

Moció per a recuperar el servei d’autobús municipal mentres es plantege una solució alternativa. PSOE i UPyD que van eliminar unilateralment el servei d’autobús municipal es van oposar al debat d’esta moció.

Precs

Preguntes escrites i orals.