Compromís per Novelda davant la intenció d’aprovar els pressupostos municipals de 2016 la setmana que ve sense consultar per a res els grups de l’oposició i per tant, impedir la participació dels mateixos en la redacció de tan important document econòmic vol fer públiques les següents consideracions:

1.- Que convocar la Comissió informativa per a dictaminar els pressupostos municipals amb 48 hores de temps és inassumible. Sense temps suficient per a poder preparar propostes o estudiar-los amb deteniment i més tenint en compte que els regidors de Compromís i dels altres grups tenen jornades laborals amb què complir que els impedeixen dedicar tot el seu temps a tasques municipals. Molt al contrari dels regidors de l’equip de govern, els quals cobren, tots sense excepció, un sou de l’Ajuntament.

2.- Que la forma precipitada com s’han presentat amb la pressa de tan sols dos dies denota que no tenen cap intenció de consensuar res amb els grups de l’oposició. Sembla que a l’alcalde tan sols li importa tenir content el seu soci de govern en la seua obsessió per ser el primer a aprovar els pressupostos abans que acabe l’any, encara que això siga a costa de dificultar el seu estudi als grups de l’oposició

3.- Entén Compromís que l’alcaldia ha d’estar per sobre de les ambicions personals dels regidors i hauria d’haver facilitat als grups polítics un esborrany del document pressupostari obert a aportar propostes i suggeriments que pogueren millorar el text i posteriorment portar-lo a comissió informativa i al Plenari per a la seua aprovació. Dóna la sensació que la participació ciutadana, eix transversal de les seues promeses electorals, la van oblidar en els seus programes i allà segueix aparcada. Una altra promesa electoral incomplerta, i ja en van …

4.- La convocatòria del Plenari Extraordinari per a aprovar els pressupostos el proper divendres 11 de desembre a les 9:30 del matí, en lloc de fer-ho en horari de vesprada com els plenaris ordinaris, és un altre impediment afegit, tant per als membres de l’oposició, com per a la ciutadania que vulga seguir aquest plenari, un dels més importants de l’any.

5.- Esperem finalment que l’Alcalde i el Grup socialista reflexionen sobre aquest tema (a temps estan encara) i canvien d’estratègia política, que fins al moment sembla que siga no incomodar res als seus socis de govern encara que per a això hagen de renunciar a principis progressistes com la participació ciutadana i la transparència, i permeten als grups de l’oposició comptar amb el temps necessari per a poder estudiar els documents amb deteniment i poder, fins i tot, aportar alguna proposta que millore el document.