Compromís per Novelda critica al plenari la gran quantitat de subvencions que l’equip de govern està deixant perdre

El passat dimarts es va celebrar el plenari ordinari de setembre de l’Ajuntament de Novelda.

Un dels temes més destacats va ser la gran quantitat de subvencions que l’equip de govern està deixant perdre.  Una d’estes subvencions és la que la Diputació d’Alacant ha destinat per a la restauració de zones degradades per l’abocament incontrolat de residus. Davant la nostra pregunta, el regidor d’Urbanisme va afirmar que ni tan sols havien demanat la subvenció perquè no tenien cap projecte preparat. El mateix ens va respondre l’equip de govern sobre les subvencions de la Generalitat Valenciana per a la catalogació o restauració de construccions de “pedra en sec”, que també s’ha perdut per no sol·licitar-se encara que a Novelda tenim diverses construccions d’este tipus, com són els refugis de canters a La Mola o la Font de la Perdiguera. En este sentit, la portaveu del grup municipal de Compromís va recordar que fa uns mesos es va perdre la subvenció per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, que tampoc es va demanar encara que mesos abans s’havia aprovat per unanimitat una moció de Compromís per a la instal·lació d’estos punts. Com va afirmar Sílvia Anna: “si no es demanen subvencions, segur que no ens les donen”. 

En els punts de l’ordre del dia van destacar dues modificacions de crèdit, que van ser aprovades per unanimitat. Una d’estes modificacions de crèdit estava destinada a l’amortització de préstecs. La portaveu de Compromís, Sílvia Anna, va recordar que, si s’hagueren ajustat més els pressupostos i s’haguera destinat més diners a algunes partides, potser no comptaríem amb tant remanent que ara sols es pot invertir en l’amortització de préstecs, però els ciutadans podrien gaudir de millors serveis, que ara mateix estan baix mínims.

Altre punt del dia va ser el referent a l’elaboració del Pla d’Igualtat del personal de l’Ajuntament de Novelda. També va ser aprovat per unanimitat, encara que des de Compromís vam destacar el poc interès de l’equip de govern en este pla, que porta més de dos anys parat per la poca voluntat de la regidora de portar-lo endavant.

Al torn de preguntes ens vam interessar per la falta d’assistència de l’equip de govern a la festa del fanalet organitzada per l’Associació d’Ajuda a Persones amb Càncer de Novelda (ANOC) ni al concert en benefici de l’associació de malalts d’Alzheimer. Sílvia Anna va destacar que la falta de respecte de l’alcalde envers la tasca de les associacions de Novelda arriba fins al punt que l’associació ANOC encara no sap on podrà realitzar la seua activitat durant este curs, ja que se’ls ha comunicat que han de desallotjar la seua seu a la Casa de la Cultura, però encara no se’ls ha assignat cap altre espai per a continuar amb la seua activitat. Al plenari van acudir membres d’ANOC per a interessar-se sobre la resposta de l’equip de govern sobre este tema, ja que porten des de principis d’estiu esperant que se’ls oferisca algun espai viable per a realitzar les seues activitats, que tinga en compte les característiques de l’associació i de les persones que es beneficien dels tallers.

Altre exemple de la falta d’interés de l’equip de govern envers la tasca de les associacions del nostre poble és el fet que encara no s’ha realitzat el pagament de les subvencions de l’any 2018 a les associacions. A resposta a una pregunta de Compromís, el regidor d’Hisenda va afirmar que el pagament es realitzarà en aproximadament dos mesos. La portaveu de Compromís li va recordar la promesa de l’equip de govern de realitzar el pagament de les subvencions durant el primer trimestre de l’any, mentre que en la realitat es realitzarà, amb sort, en els últims mesos d’este 2018.

Altra de les preguntes del grup municipal de Compromís per Novelda va girar al voltant de la finalització de les emissions esportives en directe de l’emissora municipal Novelda Ràdio, després de 25 anys, per la manca de consignació pressupostària. A pesar de la nostra pregunta, l’equip de govern no va confirmar si tornaran les emissions esportives en directe a la ràdio municipal ni quan ho faran.

Quant als precs, entre d’altres, des de Compromís vam recordar al Sr. Alcalde l’existència de pintades homòfobes al barri de la Garrova, fet que ja vam denunciar al plenari de juliol i de les quals encara no se n’havien fet càrrec, a pesar d’afirmar en juliol que s’actuaria immediatament. De fet, després del nostre prec al passat plenari, per fi estes pintades han estat netejades, dos mesos després del que se’ns va assegurar. També vam demanar que es pose solució a la lamentable situació del Servei de Registre de l’Ajuntament, així com que els regidors d’UPyD aclarisquen la seua situació i si tenen intenció de presentar-se pròximament en les llistes de Ciudadanos.

Arxivat en: General, Temes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *