Després de més de dos anys, en l’últim ple vam veure com l’equip de govern, de forma unilateral, trencava les negociacions amb comerciants i decidia anar endavant amb la reforma del mercat sense complir la seua paraula. Les paraules del seu portaveu “No hi haurà licitació sense acord” o del propi alcalde “el mercat provisional està clar, en la Cooperativa”.

Al llarg d’estos anys, després de moltes converses i valorar moltes opcions, s’havia arribat al consens de fer un mercat provisional en la Cooperativa. Llargues reunions personals durant mesos amb els comerciants fins que arriba un moment en què tot es paralitza i s’instaura un silenci absolut. Ara, amb l’arribada de la pròrroga de la subvenció, fins i tot neguen haver estat negociant i haver arribat a un acord sobre el mercat provisional. Des d’aquell escrit que van signar en plena campanya per evitar una vaga dels comerciants, només hem vist falsedats.

Per a l’equip del govern, els comerciants ja no estan en l’equació, els obvia fins al punt de ni comunicar-los la pròrroga de la subvenció del mercat, que s’anuncia únicament per roda de premsa. Ni una reunió per a informar-los d’unes obres que afecten al treball i sou d’almenys 45 famílies.

Però el que més ens preocupa és la nova estratègia de l’equip de govern de posar l’opinió pública en contra dels comerciants del mercat; volen tapar la seua incapacitat de negociar tirant al poble en la seua contra. Ja ho van dir al ple: els comerciants del mercat paguen poc, guanyen molt i a més, les renovacions de les seues concessions són il·legals. Els acusen obertament de ser uns “privilegiats”.

L’equip de govern intenta allargar la mentida dient que totes les opcions estan sobre la taula, mentre la regidora d’hisenda descarta l’opció de mercat provisional que ells mateixos havien promès pel seu altíssim cost -que no sabem com han calculat-. I entre el ridícul i el desconcert, ens porten a anys enrere, utilitzant els mateixos arguments d’antics alcaldes quan afirmen que els ciutadans que no compren al mercat, també l’han de pagar… clar, això són els serveis públics i ens sorprèn que el Partit Socialista no ho tinguera clar.

El mercat provisional no és un capritx dels comerciants, és una solució per a mantindre l’activitat d’estes famílies però també el servei ciutadà que presta el mercat, i és l’habitual en tots els pobles del voltant. Des de Compromís ens preguntem què ha estat fent el partit socialista de Novelda durant més de dos anys respecte a este problema que tots sabíem que arribaria.

Sílvia Anna, portaveu de Compromís Novelda
Sílvia Anna, portaveu de Compromís Novelda