Soledad Cazorla va ser la primera fiscal de Violència contra la Dona i sempre va estar molt lligada a Novelda, d’on era son pare.
Compromís per Novelda ha proposat en Junta de Portaveus homenatjar la figura de Soledad Cazorla posant el seu nom a un carrer. Aquesta acció ve motivada per la importància de la figura de Cazorla en la seua lluita contra la violència de gènere al front de la Fiscalia de Violència contra la Dona. A més, va realitzar un paper molt important en la defensa de la igualtat de la dona en la carrera fiscal. Va ser la tercera dona que va arribar a la categoria de Fiscal de Sala, i va lluitar perquè altres fiscals dones aconseguiren esta màxima categoria, en incorporar-se a la Junta de Fiscals de Sala on la dona està infrarrepresentada.
Compromís ha realitzat la seua proposta en el marc de l’informe de la Llei de Memòria Històrica que es va presentar fa unes setmanes, que va concloure que tres carrers del nostre municipi estan fora d’ella i han de canviar el seu nom per a adaptar-se’n. En este sentit, han proposat donar el nom de Soledad Cazorla a l’actual Calvo Sotelo, situat al barri de l’Estació. Amb este canvi, a més, es compleix l’acord aprovat recentment en Plenari de donar més noms de dona als carrers de la localitat, que actualment són molt inferiors en número als d’homes. La proposta de Compromís ha comptat amb el suport de la resta de grups en la Junta de Portaveus.
Els altres carrers que hauran de canviar el seu nom per tal de complir la Llei de Memòria Històrica són els carrers Tradició i Víctor Pradera. En estos casos, des de Compromís s’opta per conservar els noms tradicionals, La Posica i El Bany, respectivament.
El passat plenari es va aprovar per unanimitat una moció de Compromís relativa a la participació ciutadana en l’elaboració d’una relació de nous espais públics urbans anomenables. Així mateix es proposava la possibilitat de partir un carrer o avinguda en dos trams sempre que no supose problemes per als ciutadans residents o perquè encara no hi haja edificis, com pot ser l’Avinguda de les Corts o la prolongació del carrer Poeta Luis Pérez Beltrà. Aquests exemples podrien emprar-se per a dedicar un carrer a la figura de Clara Campoamor en zones de gran projecció urbanística. Clara Campoamor és una de les figures més importants del segle XX per la seua lluita a favor dels drets de les dones i, especialment, en la seua defensa del dret al vot de les dones, que va aconseguir en 1931 amb l’aprovació del sufragi universal en l’estat espanyol.