En la sessió plenària del passat dimarts 6 de març, el grup municipal de Compromís per Novelda va demanar a l’alcalde que renuncie a la seua acta de regidor, a causa de les declaracions en què Armando Esteve afirma que ha sol·licitat la baixa com a afiliat d’UPyD.

En una mostra més de l’obscurantisme de l’alcalde, Esteve havia ocultat esta decisió fins que UPyD la va fer pública, demanant-li a més l’acta de regidor. Considerem que és una falta de respecte a tota la ciutadania, ja que si no arriba a ser per la decisió del partit, tindríem un alcalde trànsfuga sense saber-ho.

Armando Esteve també ha afirmat que sols se n’anirà del grup municipal si l’expulsen els seus companys, uns companys que encara formen part d’UPyD i que poden enfrontar-se al partit precisament per no fer-ho. Per este motiu, des de Compromís exigim a l’alcalde que explique de manera clara als ciutadans i ciutadanes el motiu pel qual es desvincula del partit però no ho fa del grup municipal d’UPyD, que seria el més coherent. Per tant, en cas que no renuncie a la seua acta de regidor, li demanem que deixe de formar part del seu actual grup municipal i passe a ser regidor no adscrit. Segons el reglament orgànic de l’Ajuntament, si Esteve deixa de formar part del grup municipal podria perillar el seu salari.

Esteve ja va enganyar bona part del seu electorat quan, l’agost del 2016, va pactar una moció de censura que el va portar a aconseguir l’alcaldia amb el PP, partit al qual va fer una dura oposició durant la legislatura anterior. Ara traeix la resta de l’electorat abandonat el partit pel qual es va presentar a les eleccions.

El poble de Novelda no va votar un candidat a l’alcaldia independent, sinó com a candidat d’UPyD. Demanem per respecte als seus companys, al seu partit, a tota la ciutadania, a les seues conviccions democràtiques, per dignitat i coherència que abandone el grup municipal i renuncie a l’acta com també li ha demanat UPyD.

A més de ser un alcalde imputat per presumptes delictes de falsificació de factures i simulació de delicte, ara Armando Esteve passa a ser un trànsfuga.