El pressupost municipal de Novelda per a 2023 es va aprovar el passat 16 de novembre en un ple extraordinari amb el vots a favor de l’Equip de Govern (PSPV), Compromís Novelda i Guanyar i les abstencions de PP i Ciutadans.

Els dos regidors de Compromís per Novelda van donar el vot favorable a estos comptes, que ascendeixen a 24,7 milions d’euros després d’acordar un document amb vint punts que s’ha negociat amb l’equip de govern municipal durant les últimes setmanes.

Durant la intervenció plenària, la portaveu de Compromís, Sílvia Anna, va explicar que alguns dels punts acordats en pressupostos anteriors s’han dut a terme com la reforma de l’Ermita de Sant Felip com a espai cultural, l’augment de la inversió en plans d’ocupació o la recuperació de jornades retallades de part del personal municipal; altres, en canvi, seguixen pendents com la finalització de l’Orgue de Pedra o la recuperació de la plaça d’arqueologia. “Com hem fet els últims quatre anys, però també abans quan no se’ns donava l’oportunitat de participar, hem elaborat i consensuat una proposta que considerem que millorarà la vida dels novelders i novelderes” va afirmar Anna.

L’acord pressupostari de 2023 inclou la rehabilitació d’un nou espai per al Centre de Dia per a Menors i la posterior reobertura, una de les reivindicacions històriques de Compromís des que es va tancar aquest servei en 2012. També inclou inversions en patrimoni històric (com el Castell de La Mola) i zones humides (La Moragel), l’elaboració d’un catàleg d’arbres singulars i un pla de toponímia del municipi, la posada en marxa dels camins escolars segurs i reprendre la Fira de la Salut en 2023, l’elaboració d’un estudi de seguretat vial en l’Avinguda del Vinalopó o el compromís de l’equip de govern d’estudiar majors beneficis fiscals per la instal·lació de plaques solars en les vivendes més modestes o ajudes per fer més assequibles les escoleres matineres dels centres educatius.

Les dos formacions -Compromís i PSPV- es comprometen a acordar conjuntament el destí del romanent de tresoreria de 2022 i les possibles subvencions que arriben en inversions sostenibles (eficiència energètica i autoconsum als centres educatius), millora de tots el parcs de la ciutat, garantir l’apertura de les piscines municipals el pròxim estiu o adaptar l’Escola Infantil Ramona Simón per acollir més places d’un any amb la possible incorporació del menjador. Entre altres coses, també es reforçarà la comunicació entre l’equip de govern i els grups municipals en assumptes claus per a la ciutat com el Port Sec o la futura reforma del Mercat.

Podeu consultar ací l’acord íntegre entre Compromís Novelda i l’Equip de Govern per al pressupost municipal 2023.