Després de setmanes de negociació amb l’Equip de Govern i una sensació agredolça sobre el compliment del pacte pressupostari de 2020, Compromís ha arribat a un nou acord amb l’Equip de Govern del PSPV-PSOE i votarà a favor del Pressupost Municipal 2021, ja que considerem que és l’única manera que ens permet millorar el projecte de pressupost i donar-li un rumb més social i verd.

Un pressupost que redueix els ingressos per l’actual situació de la COVID19 i congela els impostos i taxes per a l’exercici 2021, en part, gràcies a l’aportació de les nostres propostes a la modificació de la taxa d’entrada de vehicles que va provocar la seua retirada i es mantindrà sense pujades en 2021, com la resta d’impostos.

Entre els acords als quals s’ha arribat destaquem la millora en un 75% dels plans de Foment de l’Ocupació que passen de 120.000€ a 210.000€ i que ens permetrà ajudar com a Ajuntament en la creació de treball de la mà d’unes altres administracions com LABORA de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit també es dota amb 100.000 € la partida de Reactivem Novelda per a recolzar l’economia local i es reforçaran les ajudes per a famílies en risc de vulnerabilitat.

A més, s’ha pactat que si la liquidació de 2020 és positiva, el 50% es destinarà a amortitzar deute i l’altre 50% a Inversions Financerament Sostenibles que seran consensuades amb Compromís, entre les quals es prioritzarà la finalització de l’Ermita de Sant Felip, la construcció de la rotonda Bancal Fondo a l’entrada de Novelda (des de l’Estació) o la instal·lació de plaques solars en edificis municipals.

També es prioritzaran altres inversions com les necessàries per al futur Centre de Dia per a Menors, actuacions en zones humides i camins rurals, o treballs i estudis per a implantar en 2022 la replega orgànica. Se seguirà treballant en la millora d’instal·lacions esportives, centres educatius amb el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació i s’aposta per la joventut i la cultura. S’accepta la donació de l’Orgue de Pedra, que ens permetrà demanar subvencions per a la seua finalització. Es milloren partides com les de material didàctic dels centres municipals i normalització lingüística. I per últim, se seguiran recuperant les jornades retallades al personal municipal.

La portaveu de Compromís Novelda, Sílvia Anna, ha recodat que per a Compromís les persones van primer que els bancs i no es pot deixar a ningú enrere i ha demanat el compliment dels acords pactats i que se’ns faça partíceps de la situació de l’Ajuntament per a continuar comptant amb la col·laboració de Compromís Novelda.

Ací podeu consultar el text íntegre de l’acord.