Per primera vegada, s’inclou com a criteri de millora en l’adjudicació del contracte de menjador per a menors en període de vacances, que es certifique l’ús d’aliments de proximitat o “quilòmetre 0”. Compromís va presentar aquesta proposta que va ser acceptada per la resta de grups a la Junta de Govern Local del passat 8 d’octubre i este criteri s’ha inclòs en els plecs de la licitació, ja publicada a la plataforma de contractació de l’estat i oberta a les empreses del sector que vulguen presentar-se.

Entre les ofertes que opten, els serveis tècnics municipals valoraran entre altres criteris, el preu, el nombre d’esdeveniments especials oferits, la qualitat dels menús, la maquinària utilitzada i també, com a novetat, l’origen dels aliments utilitzats en l’elaboració dels menús, on tindran prioritat els que provinguen del nostre municipi o comarca.

Aquesta iniciativa naix d’una moció en suport als productes de proximitat que va ser presentada al Ple per Compromís i aprovada per unanimitat al maig de 2016 però que no havia tingut efectes pràctics fins a la data. A més, la moció també incloïa altres acords com la possibilitat de dedicar zones exclusives a productes locals en el mercat o la celebració de fires de km 0, així com valorar la creació d’una marca per a distingir els productes de proximitat. La portaveu de Compromís, Sílvia Anna, ha valorat positivament que comence a donar-se compliment a la moció de 2016 en un contracte com el del menjador en períodes de vacances que té un important caràcter social i que ara a més podrà repercutir favorablement sobre el medi ambient (es redueixen les emissions per transport, conservació,…) i la reactivació econòmica del nostre municipi i entorn. Així mateix, Sílvia Anna ha instat que s’aborden els altres acords de la moció ja que serien beneficiosos per a la nostra agricultura, comerç i empreses locals.