La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha habilitat una línia d’ajudes als ajuntaments per a activitats extraescolars i de reforç així com també per a activitats culturals dintre del “Pla reaCtivem”. Amb estes ajudes, la Conselleria vol que els ajuntaments oferisquen a tota la població escolar dels seus municipis -des d’Infantil fins a Batxillerat o FP- activitats educatives, culturals i esportives per a compensar els efectes negatius de la COVID-19 al llarg del pròxim curs.

El Conseller d’Educació Vicent Marzà ha reiterat que el pla per al pròxim curs és que l’alumnat puga seguir-lo de manera presencial en els col·legis i instituts, sempre que les condicions sanitàries ho permeten. Per a garantir la seguretat dels centres i seguir millorant la qualitat educativa, la Conselleria farà un esforç addicional en la contractació de professorat i monitors extraordinaris, es continuaran baixant les ràtios d’alumnes per aula i se seguirà invertint en infraestructures amb el Pla Edificant que ja ha aprovat més de 2 milions d’euros per a inversions en els centres educatius de Novelda. A més des de la Conselleria s’ha incrementat en 4 milions d’euros el pressupost inicial de cultura  i es programaran activitats culturals de tot tipus en col·laboració amb els ajuntaments valencians.

La portaveu local de Compromís, Sílvia Anna, ha celebrat l’assignació al municipi de Novelda de més de 41.000 euros per a activitats extraescolars durant el pròxim curs i ha demanat a la Regidoria d’Educació que organitze un programa d’activitats el més extens i variat possible per a aprofitar el màxim la subvenció i millorar l’oferta educativa de Novelda. Sílvia Anna també demana a la Regidoria de Cultura que Novelda se sume al Circuit Cultural Valencià per a aprofitar les sinèrgies i el cofinançament d’activitats del Pla reaCtivem i reforçar la nostra programació cultural.