El Plenari Ordinari d’ahir 7 de Maig de 2019, va estar marcat per la concentració convocada mitja hora abans per tots els sindicats del personal municipal. A més la Policia Local va ocupar tot l’espai reservat al públic al saló de plens i cada vegada que parlava l’alcalde s’alçaven i es posaven d’esquenes mostrant la frase «NO + MENTIRAS» a les seues camisetes, per la nul·la capacitat i voluntat negociadora de l’Alcalde i el seu equip de Govern durant tota la legislatura.

 

L’ordre del dia tractà de manera més rellevant els següent punts:

 

  1. Aprovació de les actes de plenaris de Novembre i Desembre.

L’oposició votà en contra perquè «l’acta del 6 de novembre i del 4 de desembre finalitza dient ‘sin más asuntos que tratar’ i van ser els dos plenaris que vosté va tallar sense donar lloc als membres de l’oposició de fer les nostres preguntes, per tant creiem que no reflectix allò que va passar perquè sí quedaven assumptes a tractar», explicà la Portaveu de Compromís per Novelda, Sílvia Anna.

 

Els punts del 2 al 6 eren en tràmit de donar compte a la Corporació, sense debat.

 

  1. Modificació de crèdit 11/2019: 18.000€ del fons de contingència es destinen a la restauració arqueológica de les restes trobades en les obres de recollida d’aigües pluvials.

 

Des del grup municipal Compromís es votà a favor «però ens agradaria saber si eixos 18.000€ els haguérem pogut estalviar, a més d’agilitzar els treballs, si haguérem tingut arqueòloga municipal, com passava abans» preguntà Anna.

 

  1. Revisió de l’inventari de béns municipals 2019.

 

Sílvia Anna defengué el vot a favor, però «hem de dir, senyor Moreno que açò ens ha paregut més que una exposició el seu testament polític. No dubtàvem que vosté anava a fer hui un gran treball d’hemeroteca però al final sí ens trobem que arribada la mitjanit, es talla el Plenari i ha sigut per la seua exposició de més de 10 minuts, potser ja no pensem el mateix de la democràcia en este cas».

També va preguntar la portaveu de Compromís per les moltes al·legacions que la ciutadania va presentar sobre la titularitat d’alguns camins rurals en 2016, després de l’aprovació inicial de l’inventari, i que a dia de hui moltes segueixen sense resposta. De fet, en este any només s’han resolt dos al·legacions.

 

  1. Modificació de l’acord de Desembre de 2018 sobre els membres integrants en la Comissió per a la Pla d’Igualtat Municipal.

«Ha aconseguit vosté acabar la legislatura i no aprovar el Pla d’Igualtat».

Des del grup municipal Compromís, fins a última hora «volíem confiar en el seu treball, però ho ha aconseguit. No sé la de plenaris que li hem preguntat per este tema, què ha estat fent vosté amb el Pla d’Igualtat, o què ha estat no fent? Perquè sols hem vist excuses i més excuses. En principi era que no havia un tècnic d’igualtat, la tècnica d’igualtat ja fa mesos que està treballant; és més, se’ns va demanar que férem aportacions a eixe Pla d’Igualtat i Compromís va ser l’únic que va fer propostes; estic parlant de fa més de dos anys i encara no sabem ni si vosté s’ha llegit les propostes, perquè a nosaltres ningú ens ha dit si eixe treball que ha fet Compromís ha servit per a alguna cosa. Ho ha aconseguit vosté, acabar la legislatura sense aprovar el Pla d’Igualtat Municipal». A més, la portaveu de Compromís es dirigia a la regidora de l’àrea: «vosté hauria de explicar ací eixos avanços, no només donar-nos una llista. Eixa seria l’única forma que nosaltres creguérem que vosté ha treballat en açò. Perquè pensem que li ha faltat una miqueta de contingut al punt».

  1. Proposta de Resolució de Compromís sobre la conveniència d’adquirir dispositius anti-enneugament i reforçar la formació en RCP (reanimació cardiopulmonar) i primers auxilis.

Sílvia Anna Tomàs, Portaveu de Compromís, explicava que «Compromís porta esta moció. Una proposta que no ens està comprometent a instal·lar estos dispositius als centres educatius. El que demanem és que s’elabore un informe tècnic per a vore si és convenient. Sabem que ja hi ha ajuntaments que ho han fet, com Gandia i altres ciutats, però volem demanar un inform tècnic per a estar segurs de la seua conveniència abans d’adquirir-los. El segon punt tracta de recolzar els dispositius amb cursos per a mestres, professors, monitors,… de reanimació cardiopulmonar i altres pràctiques per a complementar i prevenir. Perquè no passe com en altres propostes que es desestimen per no tenir informe, ara demanen primer l’informe i després veurem si és convenient l’aplicació.»

 

  1. Precs i Preguntes.

 

Les preguntes que el Grup Municipal Compromís per Novelda portaren a Plenarin van ser les següents:

 

1.- El passat 30 d’abril el Senyor Alcalde no estava present a l’Ajuntament. Va realitzar un viatge en funció d’Alcalde de Novelda?

 

2.- Disposa l’Ajuntament de Novelda de zones degradades per l’abocament incontrolat de residus? En cas afirmatiu, s’ha presentat o es presentarà en els pròxims dies a la convocatòria de subvencions de la Diputació d’Alacant per a restaurar aquestes zones?

 

3.- Quantes ajudes del bo social tèrmic s’han tramitat des de l’Ajuntament? S’ha fet alguna acció des de l’Ajuntament per a reforçar la comunicació d’aquesta ajuda?

 

4.- Quantes ajudes del bo social elèctric s’han tramitat des de l’Ajuntament? S’ha fet alguna acció des de l’Ajuntament per a reforçar la comunicació d’aquesta ajuda.

 

5.- Quants plans generals dirigits per la redactora del Pla General de Novelda han sigut aprovats?

Silvia interpreta que aprovats cap, seria interesant saber quant estan acabats.

 

6.- Després de l’aprovació d’un nou logo i marca, què passarà amb els logos del Centre Cultural Gómez Tortosa, del Museu, de la Biblioteca, …?

 

7.- S’ha fet cap concurs per a adjudicar l’elaboració de la nova marca de Novelda?

 

8.- Està la marca registrada? Ens pot explicar com s’ha registrat? RETIRADA

 

9.- Hi ha algun estudi que aconselle el canvi de marca i logo? Per què no s’ha consultat als grups municipals?

 

10.- Ha comunicat l’Ajuntament a la Generalitat el registre de vivendes buides de Novelda?

 

11.- Quan pensa pagar al col.lectiu de la policia local les retribucions pendents de la Setmana Santa de 2018?

 

12.- Per quins motius no s’ha aprovat la RPT malgrat ser un dels objectius del seu equip de govern? Quantes reunions s’han fet amb els sindicats per a parlar de la RPT?

 

Finalitzà l’últim Plenari Ordinari abans de les eleccions municipals marcat, com s’ha nomenat al principi de la crònica, per la presència de la Policia Local, junt a la resta del personal de l’Ajuntament, manifestant-se d’esquenes reclamant «NO + MENTIRAS» quan l’Alcalde contestava les diferents preguntes de l’oposició.

Durant esta legislatura ha sigut una constant la seua falta de capacitat i voluntat negociadora amb el personal municipal.