La normalitat en tots els ajuntaments és que l’equip de govern i l’oposició arriben a pactes per al millor funcionament de l’activitat diària. A l’Ajuntament de Novelda, l’únic acord que s’ha aconseguit amb l’alcalde, Armando Esteve, és que a canvi que l’oposició presente un màxim de 15 preguntes i 2 mocions per plenari, aquests tenen dret a rèplica i els plenaris extraordinaris es realitzen a les 8:30 hores, facilitant així que els membres de l’oposició puguen compaginar la seua tasca a l’Ajuntament amb la seua activitat laboral.

Un acord de mínims que, com afirma Compromís per Novelda, l’acalde ha incomplit, ja que este matí ha tingut lloc el plenari extraordinari on s’ha tractat l’informe de l’Ajuntament contra les al·legacions presentades als pressupostos per part dels sindicats, plenari que s’ha realitzat a les 10 del matí i al qual s’ha convocat l’oposició i s’ha enviat la documentació amb menys de 24 hores d’antelació. A causa d’este incompliment, dos regidors de Compromís no han pogut assistir a la sessió plenària.

Sílvia Anna, portaveu de Compromís per Novelda, ha preguntat a l’alcalde si esta actitud vol dir que s’ha trencat l’únic pacte que tenia amb l’oposició. “A hores d’ara no sabem si el pacte continua avant o no, però ens pareix una falta de respecte cap al treball de totes i tots”. Una mostra més de que l’alcalde ha oblidat tot allò que criticava a l’anterior alcaldessa quan ell estava en l’oposició. “Una vegada més queda demostrat que tenim un alcalde sense paraula, vam pactar un acord de mínims que no es respecta. Els tics autoritaris de l’alcalde cada vegada es veuen més clars”.