Com qui no vol la cosa ja estem a setembre, l’època de l’any, juntament amb el gener on ens plantegem una sèrie de reptes personals i professionals. Però també, i sobretot, és el temps de l’inici de l’any escolar, carregat d’il·lusions i noves experiències. Este nou curs escolar ve marcat pel canvi del govern de la Generalitat i, com no podia ser d’una altra forma, de conceller. Enrere ha quedat l’etapa de María José Catalá i ara tot just comença la seua faena al capdavant de la Conselleria Vicent Marzà, un jove mestre i cap de llista de Compromís per la circumscripció de Castelló.

La seua tasca després de 20 anys de polítiques educatives del Partit Popular no serà gens fàcil però l’objectiu serà crear des del diàleg entre tots els sectors implicats un ensenyament valencià  basat en la qualitat, l’eficiència en la gestió i la transparència i el diàleg per a dignificar l’ensenyament que es mereix el nostre alumnat. És per això que ja durant el periode d’estiu ja s’han llançat mesures tan importants com ara ajornar el començament del curs uns dies, per tal de no vore, com l’anys passat imatges d’aules amb unes temperaturas elevadíssimes. També s’ha retirat el condicionament de la línea recta en el transport escolar. D’altra banda tots el menjadors que ho han sol·licitat han pogut obrir per primera vegada durant el mes de setembre, donant solució a una necessitat reclamada molt insistentment pels col·lectiu de pares.  Un altra novetat és l’experiència pilot d’aules d’infantil de 2 anys, en qual s’ha inclòs Novelda amb una aula al CEIP Alfons el Savi que no fa més que certificar el bon treball d’esta comunitat educativa.

Amb tot això, sense cap dubte la novetat per a este curs més important pel seu abast és el #Xarxallibres un pla que arribarà a la totalitat de l’alumnat i amb el que es preten la gratuïtat dels llibres de text. Amb esta iniciativa es preten fer arribar el dret a l’educació en igualtat de condicions a totes les famílies sense que porte sobrecostos. Per això, s’entregaran 100 euros a l’inici del curs i altres 100 en acabar-lo i entregant els llibres en bon estat al col·legi. Este pla no serà només de la Conselleria, sinó que també s’hauran d’implicar la resta de les administracions valencianes com ara les diputacions provincials i els ajuntaments.

Com tots sabem, a l’Ajuntament de Novelda, també ha canviat el govern però no podem dir que en matèria d’educació s’haja optat pel mateix camí que el govern valencià. I és que accions com la pretesa gran pujada de les taxes de l’Escola Infantil Ramona Simón, que en el menor dels casos era d’un 20%, on el sistema de reduccions de quota pel nivell de renda familiar es reduïa només que a dos, no pot ser un model més allunyat del de l’administració autonòmica. Per sort estos nous preus no s’han pogut aplicar en este curs ja les famílies implicades havien formalitzat un la matrícula i per això el govern local l’ha ajornat fins al curs que ve.

Per tot això no podem estar més en desacord amb les noves polítiques d’educació del nostre Ajuntament tan allunyades de les de la Conselleria.