El passat dijous 14 de maig, Sílvia Anna, candidata a l’alcaldia de Novelda per Compromís i Carles Sala, número dos de la candidatura van explicar en roda de premsa algunes de les propostes econòmiques del programa de Compromís per Novelda.

Carles Sala va recalcar la importància en primer lloc d’un canvi d’actituds en l’Ajuntament per a apostar pel diàleg amb els agents econòmics socials. En matèria d’indústria, Compromís aposta per un viver d’empreses, situat incialment al Moll de l’Estació i més endavant en el Polígon Indústrial Públic que haurà de preveure el Pla General per a facilitar la creació de noves empreses, també per un Projecte llançadora que recolze els joves emprenedors amb assessorament i publicitat institucional, acompanyat de bonificacions fiscals per a empreses i comerços de nova creació. Sala va proposar que l’Agència de Desenvolupament Local mantinga una borsa de locals i naus en desús per a lloguer i venda. Altres propostes per al comerç local són una marca per als productes de “kilòmetre 0” així com una plataforma de venda online per a empreses i comerços locals.

En l’àrea de turisme apostem per licitar ja l’ecoalberg del Castell, habilitar llicències de guia turístic per a autònoms o estudiants en pràctiques. A més ens comprometem a treballar per a la finalització de l’orgue de pedra i la viabilitat de la Casa Museu Modernista.

Sílvia Anna va parlar de la necessitat de reunir amb el sector de l’hostaleria per a l’ordenança de terrasses, ja que és un sector molt importat que dóna vida als nostres carrers i va proposar la licitació d’una zona gastronòmica al Parc de l’Oest, sense cost per a l’Ajuntament, que posaria en valor este espai verd, hui oblidat per molts.

En l’àrea d’habitatge apostem per la creació d’un registre de vivendes desocupades, bonificacions per a rehabilitació de vivendes degradades en el centre històric i ajudes per a millorar l’eficiència energètica de les vivendes. Per últim Sílvia Anna va apostar per retornar el diàleg normal a l’Ajuntament i comprometre’ns a respondre qualsevol sol·licitud dels ciutadans a l’Alcaldia o regidors en un termini màxim de 7 dies, així com posar horaris públics d’atenció presencial als veïns i veïnes