El passat dimecres 6 d’abril vam donar a conèixer en roda de premsa algunes de les propostes del nostre programa en l’àmbit de l’Educació.

Moisés Navarro, número 5 de la candidatura de Compromís per Novelda i professor d’anglès en un institut d’Elx, va explicar la delicada situació de la xarxa d’educació pública al nostre poble i va apostar per enfortir-la per a fer de l’educació una ferramenta d’integració en la societat, incloent també la formació no reglada (en mans d’associacions, etc.) i va criticar que des de la Generalitat Valenciana s’hagen malbaratat i en ocasions desviat els diners en lloc d’invertir-los en una educació pública i de qualitat.

Navarro va alertar que si no canvia la situació perilla un col·legi sencer de Novelda i fins i tot podria tancar-se un institut. Des de Compromís, com va explicar l’alcaldable Sílvia Anna, apostem per fer complir les ràtios d’alumnes per aula i l’espai mínim per alumne per a garantir la continuïtat de tots els centres del municipi i evitar la massificació, en benefici de l’alumnat i de la qualitat de l’ensenyament.

Algunes de les propostes que Sílvia Anna va detallar són la creació d’una nova Escoleta Infantil pública (a càrrec de la Generalitat), la creació d’un centre de dia per a repàs escolar, la lluita contra l’absentisme, el manteniment de les instal·lacions i centres públics així com la proposta “Novelda, ciutat educadora” que pretén coordinar els programes, horaris, etc. dels distints centres escolars, conservatoris, clubs esportius, associacions per a treballar de manera conjunta i convertir Novelda en un referent d’educació innovadora, igualitària i garant de la cohesió social.