El passat dimecres, Sílvia Anna, candidata a l’alcaldia de Compromís per Novelda i Carles Sala, número 2 d’esta candidatura, van detallar algunes de les propostes recollides en el nostre programa electoral.

Carles Sala va remarcar la necessitat d’aprovar per fi el Pla General durant la próxima legislatura, ja que Novelda és ara mateix una excepció i sense una Pla General, la Conselleria no aprovarà cap actuació urbanística per al nostre poble i per tant, paralitzarà el nostre creixement. Sala va recordar que hi ha molt de treball avançat de la legislatura anterior però que s’han perdut 4 anys sense donar solucions per exemple als afectats de la Ronda Nord, que tenen les seues propietats en una situació de bloqueig o a les cases de camp en situació irregular, algunes de les quals es podrien regularitzar amb el nou Pla.

Per a Compromís la participació ciutadana és de gran importància i ha de ser transversal. També en les obres i infraesctructures s’ha de comptar amb l’opinió dels veïns i veïnes, d’aquesta manera tindrem unes infraestructures que s’adapten a les nostres necessitats. Esta legislatura no comptarà amb grans obres, per la situació econòmica però Carles Sala va apostar per mantenir la ciutat i traure el màxim profit a allò que tenim, amb originalitat i participació de totes i tots. També apostem per l’ús de materials locals en les obres.

Sílvia Anna va detallar algunes de les actuacions concretes contemplades al nostre programa: per exemple posar en valor la rambla del Riu Vinalopó i mantenir-la, fer una pas elevat per a vianants per a integrar el riu en la ciutat, tancar el circuit del carril bici des de la Montfortina al camp de futbol, per a connectar-lo amb la ciutat i fer un nou carril bici comarcal aprofitant els camins de servei de les vies d’Alta Velocitat. També va apostar per una millor mobilitat amb propostes per a regularitzar el trànsit i tenir molt en compte l’accessibilitat en tota Novelda.