Compromís per Novelda vol animar tots els nostres veïns a comprar este Nadal en les tendes del poble, per a potenciar així el comerç local i de proximitat. La complicitat, la coneixença mútua i la confiança entre client i botiguer són factors que se sumen quan comprem en comerços del nostre voltant i es converteixen en la millor garantia del producte que hem adquirit.

Per a Compromís, enfortir i impulsar el xicotet comerç de proximitat, el dels pobles, és un objectiu bàsic. Al País Valencià més que en cap altre lloc, les botigues són un dels motors de la creació estable de treball, ajuden a distribuir els productes produïts en la nostra terra i, a més, donen vida als carrers dels nostres pobles i ciutats. Quan, per les dures circumstàncies econòmiques actuals, una botiga es veu obligada a tancar, no perden només els botiguers, sinó que perdem tots els veïns del poble.

Però el compromís del nostre partit amb el comerç local no es redueix només a un grapat de paraules boniques. Ara més que mai, quan la Unió Europea està negociant amb els Estats Units un Tractat Internacional de Lliure Comerç (TTIP en les sigles en anglés), un tractat profundament perjudicial per al xicotet comerç, Compromís vol expressar amb tota claredat que està al costat dels comerciants valencians i novelders, que són bàsics per a la nostra economia i per a la nostra societat.

Eixe tractat, al qual estan donant suport sense gens de vergonya els principals partits (PSOE, PP o UPyD, entre altres), implicaria cessions de terreny públic a un preu molt assequible a grans multinacionals de capital nord-americà. Estes multinacionals es vorien afavorides per una política impositiva molt laxa, tindrien una absoluta llibertat d’horaris i pagarien als treballadors jornals que no arribarien al salari mínim interprofessional actual (que, a Espanya, ja és ridícul comparat amb la resta de la UE). Això els permetria abaixar els preus de productes bàsics i, per tant, afonarien el comerç local, que estaria incapacitat per a lluitar contra eixe lliure mercat i es voria abocat a tancar.

Les conseqüències a tots els nivells si s’implanta este tractat no són gens encoratjadores. Compromís, amb el nostre eurodiputat, Jordi Sebastià, al capdavant, està lluitant amb totes les forces per impedir que la UE acabe signant el TTIP i, de retop, la sentència de mort del nostre teixit comercial. A hores d’ara, Compromís és la millor garantia que tenim els valencians per a defendre el nostre comerç local i impedir que l’horitzó escabrós que augura el TTIP arribe a realitzar-se. Finalment, interpel·lem tant al PSOE com al PP i UPyD de Novelda a explicar la incomprensible posició que estan adoptant els seus respectius partits en un tema tan delicat i que pot soscavar, per sempre més, l’aspecte dels nostres pobles i del nostre país.