Després d’una llarga jornada electoral, el resultat ha quedat clar, una majoria absoluta aconseguida més per desencerts dels contraris que per mèrits propis. L’eixida de la crisi és una tasca complicada que no s’aconseguirà amb la vareta màgica i que el PP, amb 12 anys de govern a la Generalitat Valenciana, no sols no ha sabut solucionar sinó que l’ha agreujat amb unes xifres d’atur i endeutament molt superiors a la mitjana espanyola. A pesar d’això, de la poca confiança que ens genera la gestió del PP, esperem sincerament que aquest nou govern siga beneficiós per a Espanya i especialment per als valencians.

          Ara bé, davant d’este difícil panorama, encara tenim motius per a somriure. Joan Baldoví, ex-alcalde de Sueca i candidat de Coalició Compromís-eQuo serà diputat a les Corts Generals. Per primera vegada en unes eleccions generals, el valencianisme polític, progressista i ecologista obté representació i, en un context electoral que mai ens és generós, hem quadruplicat el suport electoral a les tres províncies del País Valencià; també hem crescut a Novelda on hem multiplicat per 2,5 els vots de les anteriors eleccions generals.  

          Els resultats són modestos però encoratjadors, anem creixent i sabem que, en la pròxima legislatura, comptarem amb la veu enèrgica de Joan Baldoví, contra les retallades econòmiques que afecten l’educació, la sanitat i les persones més febles, contra les retallades dels drets i les llibertats i a favor del interessos del valencians, amb propostes en positiu per a millorar l’economia i també la democràcia.

Coalició Compromís s’ha distingit per una campanya jove i fresca, amb uns candidats que s’identifiquen amb els ciutadans (“som com tu”) i que no necessiten la política per a viure d’ella sinó que s’hi dediquen pel ferm compromís de millorar el benestar i la qualitat de vida dels valencians. Baldoví, per la seua experiència com a alcalde i actual regidor a l’Ajuntament del seu poble, tindrà en compte la mirada dels ciutadans i la seua problemàtica a l’hora de prendre decisions a Madrid.

Per últim, us donem les gràcies a tots els que heu considerat que Compromís era la millor opció i heu fet un vot útil del que segur podreu estar orgullosos durant tota la legislatura. Nosaltres ens comprometem a seguir treballant per a totes i tots.

 

Col·lectiu BLOC de Novelda – Coalició Compromís