Davant la convocatòria d’una Vaga General per les organitzacions sindicals i socials en defensa dels serveis públics, de les prestacions socials i dels drets laborals front a les mesures preses pel Govern Socialista del president Rodríguez Zapatero que suposen una retallada dels benestar social, una reducció de la inversió i una reforma laboral injusta i regressiva, el BLOC NACONALISTA VALENCIÀ recolza la convocatòria de vaga i anima als ciutadans i ciutadanes a que hi participen.

Una vaga general que creiem justa i necessària si volem que es produïsca una rectificació d’aquestes mesures que afecten directament a les persones més desafavorides i desprotegides i que estem convençuts que no serviran gran cosa per a generar ocupació.

Mentre, els grans responsables d’aquesta crisi dormen tranquils, segurament esperant el moment en que l’empobriment de la gent els reporte grans beneficis econòmics.

El Govern espanyol no està actuant com correspon a un govern socialista i el PP assisteix amb complaença a aquest trist espectacle. Recordem que el PP és majoria al Parlament Europeu, i per tant responsables últims de totes aquestes mesures que estan portant als més dèbils a una situació insostenible.

És per tot açò que des del BLOC reclamem:

1. Una política que reduïsca el dèficit públic mitjançant l’increment dels ingressos i no mitjançant la reducció de la despesa, i planificar el compliment dels objectius de dèfi­cit del Pacte d’Estabilitat i Creixement de la Unió Europea en terminis compatibles amb la reactivació econòmica i la creació d’ocupació.

2. La retirada d’una reforma laboral lesiva que facilita l’acomiadament i empitjora les condicions de treball.

3. Defendre la negociació col·lectiva com a marc de protecció de les condicions de tre­ball, enfront dels intents d’atribuir a les empreses la capacitat d’incomplir els acords aconseguits de manera unilateral.

4. Defendre el sistema públic de pensions com a eix central del nostre sistema de pro­tecció social, i la seua adequació a l’evolució social exclusivament amb acord polític i social.

5. Exigir una nova política fiscal, que reforce l’estructura d’ingressos de l’Estat, recupe­rant impostos suprimits i apostant per una recaptació major basada en la progressi­vitat fiscal, alhora que es combat amb major determinació i mitjans el frau fiscal que llasta la nostra economia i assoleix taxes que pràcticament dupliquen la mitjana de la Unió Europea.

Només amb una resposta generalitzada i unitària a favor de la vaga general es poden frenar aquests atacs a les condicions de vida de treballadors i pensionistes.