Compromís presenta esmenes als pressupostos municipals per a millorar els serveis de Novelda

A pesar que UPyD va arribar al govern municipal amb afirmacions com “a Novelda, paguem l’IBI més car d’Espanya”, el cert és que durant estos tres anys i mig de mandat amb UPyD a càrrec de l’àrea econòmica, els ingressos per la contribució han continuat creixent a Novelda, encara que aquesta fet no reverteix en els servicis municipals. L’equip de govern va pressupostar a la baixa l’IBI en 2018 (a 30 de setembre ja s’havia superat de sobra el 100% del pressupost i encara quedaven drets per cobrar) i el mateix passarà en el pressupost de 2019, en què amb el canvi de criteri pressupostari, s’ha ocultat per complet l’efecte de l’augment del padró de l’IBI (valorat en un 10% segons el regidor delegat de l’àrea).

Des de Compromís, fem una proposta prudent d’aplicar aquest 10% d’augment del padró de l’IBI al càlcul fet per l’equip de govern, per a millorar els serveis de Novelda. En total 660.000 euros més, que amb tota seguretat es recaptaran durant 2019, i proposem dedicar-los a:

  • Augmentar en 120.000 euros els programes d’Ocupació. Des del servei LABORA de la Generalitat Valenciana i altres administracions es fan programes d’ocupació, molt d’ells subvencionats, per a lluitar contra l’atur. De fet, moltes d’aquestes subvencions (en Ocupació o en altres àmbits) s’acaben perdent perquè no hi ha partides pressupostàries creades. Els 30.000 euros proposats per l’equip de govern per a aquest concepte resulten clarament insuficients.
  • 120.000 euros per a recuperar les jornades de treball del personal municipal que es va vore retallat per la crisi i encara no les ha recuperades. La major part del personal retallat ja ha recuperat les jornades prèvies a la crisi, però no tots, entre ells el personal dels Conservatoris de Música i Dansa; per cert, en aquest aspecte crida l’atenció que el Sr. Alcalde no s’haja reunit ni una sola vegada amb Conselleria d’Educació per a tractar aquest assumpte.
  • 200.000 euros per a subvencionar el rebut de l’IBI a les famílies amb menys recursos econòmics.
  • 50.000 euros per a la posada en marxa del Centre de Dia per a Menors, tancat durant l’anterior mandat del PP i que segueix sense avanços a pesar de l’acord unànime de totes les forces polítiques a finals de 2015.
  • 50.000 euros per al servei de transport públic municipal, eliminat durant aquest mandat.
  • 25.000 euros per a reforçar la plantilla de l’Escoleta Infantil amb classes d’anglès, que s’unisquen al valencià i castellà, amb una clara aposta per l’educació plurilingüe des del primer moment.
  • 40.000 euros per a augmentar la partida d’asfaltat de camins rurals, ateses les necessitats en aquest aspecte.
  • 10.000 euros per a l’adquisició de desfibril·ladors que facen de Novelda una ciutat cardioprotegida i permeten salvar vides.
  • 25.000 euros per a Museus de Novelda (millores o nous projectes que reforcen la nostra posició turística).
  • Augmentar en 20.000 les obres d’accessibilitat en edificis i espais públics per a fer de Novelda una ciutat per a totes i tots.
Arxivat en: Economia i Ocupació, Temes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *