Durant el passat ple, en un punt que res tenia a vore, el de l’adjudicació del nou contracte millorat de replega de la brossa i neteja viària, va eixir a la palestra un altre tema molt important per a Novelda: la notícia que Conselleria d’Educació, Cultura i Esport es farà càrrec del Conservatori Professional de Dansa de Novelda des del pròxim curs.

Durant el debat vam haver d’escoltar com l’exalcalde i portaveu de Ciutadans va intentar aprofitar per atribuir-se els mèrits; el senyor Armando Esteve mentia, la seua estratègia de denunciar a Conselleria mai no haguera donat este resultat tan positiu, ja que per molt que ho repetisca, el Conservatori de Dansa no és una competència de Conselleria sinó un servei que l’Ajuntament de Novelda, en ús de la seua sobirania local i per unanimitat, va decidir prestar a la ciutadania per a fomentar la cultura i evitar que els xiquets i xiquetes que volgueren fer estudis oficials de dansa hagueren de desplaçar-se a Alacant o desistir. Segurament el que buscava el Sr. Esteve però no s’atrevia a dir, era una excusa per a tancar el conservatori. Per sort, tot això ja és història i amb la col·laboració dels altres grups ha canviat el rumb municipal en aquesta qüestió i finalment el Govern Valencià del Botànic ha respost positivament a la petició de l’Ajuntament.

Esta notícia, que segons es va dir es materialitzarà oficialment al pròxim ple de maig i començarà a tindre efectes a partir d’este mes de setembre, suposarà per a l’Ajuntament de Novelda un estalvi important que podrà dedicar a altres menesters però també per a l’alumnat que pagarà unes taxes inferiors a les actuals per accedir a estos estudis oficials així com la possibilitat d’accedir a beques, fet que esperem que es traduïsca en un augment de la matrícula. Novelda tindrà un conservatori oficial sostingut per fons de la Generalitat Valenciana al qual podrà accedir alumnat de tota la comarca i els seus voltants, sense que això supose un perjudici per al poble de Novelda.

Compromís per Novelda vam ser partícips al seu moment perquè l’Ajuntament apostara per fomentar l’educació a tots els nivells i creara un Conservatori de Dansa i també de Música al nostre poble i ens sentim orgulloses i orgullosos d’aquella decisió; de la mateixa manera que ara celebrem que aquest servei l’assumisca la Conselleria que lidera Vicent Marzà i amb això tinguem més recursos que podrem dedicar a la millora de la replega de la brossa i la neteja o al manteniment dels parcs i espais verds de la ciutat, que tanta falta ens fan, per posar algun exemple.

Carles Sala Penalva

Regidor Compromís per Novelda