“L’agricultura ecològica a la Comunitat Valenciana està generant més perspectives de futur entre els joves i les dones que volen incorporar-se a l’activitat agrària. I la dona està jugant un paper destacat en el sector, ja que supera el 24,5% del total dels productors. Entenem que apostar per aquest tipus d’activitat serveix de fórmula de rescat per a un món rural que demana a crits solucions a tot Espanya”, ha assenyalat el candidat al Congrés per Més Compromís (Compromís-Más País) a Alacant, Ignasi Candela.

Després de la seva visita a plantacions de raïm de taula ecològic al Vinalopó Mitjà junt a responsables del Comitè Certificador d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, Candela ha defensat actuacions administratives com les de la Generalitat Valenciana per a reactivar un món rural a través de polítiques encaminades a una sostenibilitat mediambiental que permeta a les persones crear una nova relació amb un món rural generador d’oportunitats laborals dignes.

El sector ecològic del País Valencià va generar, el 2018, un volum de negoci de 452.400.000 euros. Aquesta xifra representa el 25% de la valor de mercat del consum de productes ecològics de tot Espanya, que arriba als 1.805 milions d’euros. Més Compromís-Más País proposa que models d’actuació similars siguen adoptats en diferents punts d’Espanya.

“És un sector en clar ascens i un pilar en què s’hauria de sostenir el futur govern central per plantejar la viabilitat i continuïtat del món rural, tant per nombre d’operadors generats (2.904 en 2018, un 11% més que el 2012), com pel creixement de superfície, que en l’últim any i mig s’ha multiplicat per dos en la Comunitat Valenciana “, ha raonat Candela.

 

MERCOSUR

“Ens oposem que l’Estat espanyol signe tractats comercials com el de MERCOSUR, que posen en perill els estàndards de qualitat i seguretat alimentària, a més dels interessos del xicotet i mitjà productor en favor de grans corporacions agroindustrials”, ha recordat Candela

Més Compromís-Más País continuarà reclamant al govern estatal una presència contundent a Brussel·les en defensa dels interessos valencians per tal de traslladar les necessitats del territori en les negociacions de la Política Agrícuola Comunitària (PAC), els tractats comercials i aconseguir així unes mateixes condicions competitives de mercat.