Compromís per Novelda va presentar una moció al plenari del passat gener per tal d’impulsar l’estudi de la viabilitat de la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’IVACE, ha iniciat un programa de subvencions per a impulsar l’establiment de punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Les ajudes estan destinades tant a empreses com administracions públiques. Així doncs, es donarà suport al cost de la instal·lació d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics amb subvencions amb un límit del 40% del cost subvencionable, que es podrà incrementar en deu punts percentuals en el cas de les ajudes concedides a xicotetes i mitjanes empreses i augmentar fins a 40 punts percentuals en el cas d’ajuntaments i entitats públiques, podent arribar per tant en el cas d’administracions públiques fins a un 80%.

En este sentit, el passat mes de gener el plenari de l’Ajuntament de Novelda va aprovar per unanimitat una moció de Compromís que instava l’Ajuntament a elaborar un informe de viabilitat tècnica i econòmica per a l’establiment de punts de recàrrega de vehicles elèctrics en la via pública. Amb la convocatòria d’estes subvencions es fa encara més necessari l’estudi de la possibilitat d’instal·lar estos punts de recàrrega.

L’any 2010 l’Ajuntament de Novelda va signar el Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’energia, comprometent-se a reduir en un 20% les emissions de CO2 en 2020. Amb l’establiment de punts de recàrrega de vehicles elèctrics s’incentivaria l’ús d’aquest mitjà de transport, avançant així en l’aplicació del pacte. El transport concentra el 40% de tota l’energia que es consumeix al País Valencià, motiu pel qual es fa imprescindible la transició a un nou tipus de mobilitat més sostenible, deixant de costat els derivats del petroli. A més, segons estimacions de l’IVACE Energia, l’estalvi econòmic anual d’un vehicle elèctric respecte a un que utilitza combustible convencional està entorn el 60%.