Els vots dels regidors del PP i de la UPyD es van sumar en el plenari del passat dimarts per a donar de baixa a Novelda de la xarxa de municipis anomenada “Xarxa Ramon Llull”, una institució cultural que té com a objectiu principal promocionar la llengua i la cultura pròpia de la Comunitat Valenciana, Catalunya i les Illes Balears. La institució cultural Ramon Llull té presència en més de 150 universitats de tot el món, amb més de 6000 estudiants fora del nostre territori i ofereix més de 300 places de treball.

Novelda formava part d’esta institució des de l’any 2008 i la seua pertinença a la mateixa no suposava aportació econòmica alguna. Compromís per Novelda va mostrar la seua oposició a esta iniciativa anticultural del Regidor de Cultura del PP, Rafael Sáez, argumentant a més que el president de l’associació que ha demanat a l’ajuntament que abandone la institució Llull, és un conegut ultra condemnat per delictes de violència contra partits democràtics. Acusa a més a l’equip de govern de fer una política cultural antivalenciana amb l’aprovació d’esta moció.

Els altres partits de l’oposició municipal, tant PSOE com Guanyar, també van votar en contra de la moció, mostrant la seua contrarietat amb esta decisió de l’equip de govern contra la cultura i la llengua dels valencians.