Al Ple Ordinari de l’Ajuntament de Novelda que tingué lloc el passat dimarts 4 d’abril de 2017 es van tractar els següents punts:

  • Substitució de millora no aplicada (instal·lació de GPS en vehicles) en el servei de neteja viària pel seu valor econòmic (70.806 €). Aprovat per unanimitat
  • Modificació de crèdits núm. 4 del pressupost actual. Aquesta modificació preveu una partida per a projectes per al nou centre de coworking, AFIC i ADL, així com manteniment d’edificis municipals i de centres de transformació a càrrec al fons de contingència. Aprovat per unanimitat, tot i que des de Compromís vam recordar a l’Equip de Govern la necessitat de fer pressupostots més reals (algunes d’estes despeses ja les coneixien amb anterioritat i no s’havien contemplat als pressupostos).
  • Préstec vinculat al fons d’Ordenació, consisteix a refinançar a 10 anys els venciments de préstecs previstos per a 2017, que ascendeixen a 3,7 milions d’euros. No es demana la càrencia durant els 3 primers anys que permet el Fons. Aprovat per unanimitat.
  • Proposta d’anul·lació de part de la plantilla i catàleg de llocs de treball 2017. S’anul·len algunes de les pujades salarials aprovades per l’Equip de Govern en els pressupostos per incomplir la Llei a petició de la Subdelegació del Govern espanyol. Els grups de l’oposició ja vam advertir de l’arbitrarietat de les pujades proposades i la seua possible il·legalitat quan es van debatre els pressupostos i ara, efectivament, el Ministeri d’Hisenda, tomba alguenes d’estes modificacions. Aprovat per unanimitat.
  • Ordenança de Convivència Ciutadana en l’espai públic. S’aprova amb els 11 vots a favor de l’equip de govern i els 10 en contra de PSPV, Compromís i Guanyar, ja que esta aquesta ampla ordenança genera dubtes en molts aspectes. A més des de Compromís vam demanar que s’identifique quines ordenances actuals i quins articles concrets deroga. Recordem que esta ordenança no s’ha consensuat amb ningú i tampoc veiem amb bons ulls que posteriorment es delegue tota la tramitació de les sancions en SUMA.
  • Proposta de resolució de Compromís per a demanar la supressió de la barrera electoral del 5% en les eleccions a Corts Valencianes. PP i UPyD van presentar esmenes i després de la negociació es va aprovar la proposta de supressió de la barrera del 5% (fixant-la en el 3%), incloent també la demanda de llistes obertes o desbloquejades i circumpscripció única valenciana (en comptes de provincial), es lleva la referència a llistes cremallera, però es manté que aquestes han de ser paritàries. La proposta final és aprovada per 16 vots (UPyD, PP, Compromís i Guanyar) a favor i 5 en contra del PSPV.
  • Preguntes escrites presentades per Compromís
  • Preguntes orals presentades per Compromís