Us imagineu una campanya per motiu del dia internacional contra la violència de gènere amb un lema insultant cap a les dones? Malauradament n’hi ha hagut i l’han emprat des de la regidoria d’igualtat de l’Ajuntament de Novelda.

No un dia qualsevol, sinó el passat divendres 25 de novembre, un dia on caldria assenyalar que la culpa del feminicidi que estem patint prové de tot un sistema patriarcal que ens ataca sense pietat i d’aquells que són els agressors o els assassins de les dones. L’equip de govern de Novelda i, en concret, la regidora d’Igualtat de Gènere, va decidir culpar les víctimes amb un lema que deixava clara, altra vegada més, la postura irrespectuosa dels partits UPYD i PP en relació al drama de la violència masclista.

«NO LLORES MÁS, ACTÚA» era el lema amb què ens vam trobar. Què vol dir la regidora d’igualtat de Gènere? Qui té la culpa de les 45 dones assassinades a l’Estat espanyol en només 11 mesos? I de les 865 en 13 anys? (La Llei Orgànica 1/2004 només comptabilitza els casos de dones assassinades a mans de parelles o ex parelles, no sabem quantes altres en quedaran fora). A qui estan carregant la responsabilitat d’evitar que ens maten? Qui ha d’actuar? Perdonen vostés, però no podem deixar de plorar perquè tornem de nit a casa a soles amb el pas accelerat i amb el temor de ser violades; perquè una de cada tres dones ha patit violència física o sexual i les altres dues no s’han lliurat de viure violència ambiental durant tota la vida, no podem deixar de plorar; perquè 637 menors de 18 anys van denunciar ser maltractades per les seues parelles l’any 2015 i perquè les xifres són terrorífiques quan parlem del nombre de víctimes pel brut negoci de la prostitució, no podem deixar de plorar; perquè ja estaríem en un nivell 5 d’alerta terrorista si les víctimes foren futbolistes i perquè encara s’atreveixen a dir-nos que les que hem d’actuar som nosaltres.

Però no ens enganyem, cap sorpresa tenint en compte els comentaris masclistes als que ens tenen acostumats els vostres companys de partit. Recordem les declaracions de l’ex alcalde pel PP de Valladolid Francisco Javier León de la Riva “una dona entra amb tu a l’ascensor, es lleva el sostenidor i la falda i diu que l’has intentat agredir”; les de la regidora del PP de Málaga Teresa Porras, “les xiquetes van a la Fira amb les bragues en la mà” o les més recents de l’alcalde d’Alcorcón, també del PP, “les feministes són dones frustrades, dones amargades i dones rabioses” i com no, recordem les declaracions de Toni Cantó, ex diputat d’UPyD i actualment al grup parlamentari de Ciudadanos al Congrés, “la majoria de les denúncies per violència de gènere són falses” (només un 0’0015 % segons la Fiscalia General de l’Estat).

«NO LLORES MÁS, ACTÚA». Actuen vostés! Treballen per acabar amb el masclisme, que és qui mata i demanen als seus companys al Congrés un pacte d’estat contra la violència que patim les dones. És una qüestió de vida o mort!