Passadas quasi 20 hores des que va començar l’incendi en l’abocador industrial dels Alts de Verdú a Novelda, encara l’Ajuntament no havia informat la ciutadania sobre els efectes de l’intens fum produït per l’incendi que ha estat sobre la població durante diverses hores la passada nit i el matí de hui, que ha impregnat Novelda d’una boira que ha deixat en carrers i cases una olor insuportable, el que ha creat incertidumbre i alarma entre els veïns, que encara no coneixen quins productes estan cremant-se i quins efectes poden tenir estos residus que transporta el vent sobre les persones.

Durant massa hores no hem tingut cap altra informació que la compartida per veïns i veïnes de Novelda en les xarxes socials i les notícies dels mitjans de comunicació. Durant hores l’Equip de Govern ha romangut desconnectat de la població y de les seues necessitats d’informació. D’on prové la mala olor es l’únic que hem sabut, però no hem sabut què és exactament el que s’estava cremant ni el que estem respirant els veïns i les veïnes de Novelda.  ¿Estem respirant algun component tòxic, seria convenient tancar portes i finestres, per què l’alcalde no va eixir ahir a donar cap explicació i va consentir que la població no tinguera durant una vesprada i una nit completes respostes a preguntes tan importants como estes?

Creem que estes situacions de falta d’informació no poden ni han de donar-se per part del Sr. Alcalde i del seu Equip de Govern.