En la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Novelda del 3 de maig es van debatre els següents punts:

  • Ordenança municipal de regulació de targetes d’aparcament per a persones amb mobilitat o visibilitat reduïda. Des de Compromís vam mostrar els nostres dubtes en alguns aspectes que no queden massa clars en l’actual ordenança (places reservades, targetes  temporals,…), l’equip de govern es va comprometre a modificar-la en breu per a aclarir estos i altres aspectes; la proposta inicial va ser aprovada per unanimitat, atesa la urgència que hi ha per a poder començar a donar targetes a les persones que les necessiten.
  • Ordenança fiscal del preu públic de l’Escola Infantil Municipal, ordenança fiscal reguladora de la taxa del Conservatori de Dansa i del Conservatori de Música. Gràcies a la pressió de la comunitat educativa del nostre poble i de l’oposició, hem aconseguit que es faça el que s’hauria d’haver fet abans d’aprovar res, negociar amb les direccions i AMPAs dels centres afectats per a consensuar una proposta. Compromís ha pressionat perquè aquestes propostes de consens entre la comunitat educativa i els partits polítics no quedaren en res, i finalment les tres s’han aprovat per unanimitat. A més, la del Conservatori de Música, replega una proposta de Compromís que consistia en baixar els preus per a incrementar la matrícula i així millorar la rendibilitat del servei prestat.
  • Modificació de crèdits núm. 5 del pressupost municipal en vigor. Es creen partides per a inversions en telecomunicacions que permeten estalviar en la despesa corrent així com en armament per a la policia local. Aprovada per unanimitat
  • Declaració de no disponibilitat de crèdits destinats a l’abonament de quotes dels préstecs afectats pel Fons d’Ordenació 2016 per a compensar el romanent negatiu de tresoreria. Aprovada amb els vots a favor de PSOE, UPyD, PP i Guanyar (17) i l’abstenció de Compromís (3), motivada perquè, segons la llei, els fons que passen a ser no disponibles han de ser almenys del mateix import que el romanent negatiu de tresoreria, o en cas contrari, s’ha d’aprovar un informe d’intervenció que indique que eixe desfasament no afectarà al normal desenvolupament de l’exercici pressupostari. Ja vam manifestar la necessitat que s’aprovara este informe en la Comissió Informativa i finalment ens vam abstindre en la votació perquè la proposta no venia acompanyada d’eixe informe d’intervenció, tal i com diu la legislació.
  • Moció d’urgència presentada per Compromís en defensa dels productes de km0 o “fets al costat de casa”, consensuada amb aportacions de Guanyar i el Partit Socialista. La moció va ser aprovada per unanimitat.
  • Precs presentats per Compromís
  • Preguntes escrites presentades per Compromís.