En el Plenari ordinari del 2 de febrer de 2016 de l’Ajuntament de Novelda es van tractar els següents punts:

Aprovació, per unanimitat, de modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles: ara, els ciutadans i les ciutadanes hauran de notificar directament a SUMA l’alta o modificació en els béns immobles, per al pagament de l’impost, i no, com es venia fent fins ara, a través de l’Ajuntament. Es pretén agilitzar els tràmits i reduir la burocràcia.

Aprovació, per unanimitat, de declarar la disponibilitat pressupostària per al pagament de l’últim 25% de la paga extrea de 2012 que encara es deu al personal de l’Ajuntament.

Aprovació de l’Ordenança de Festes de Moros i Cristians i Seus Festeres. Compromís es va abstindre en este punt per la falta de participació, ja que no hem sigut convidats a les reunions per a l’elaboració d’esta ordenança, tampoc sabem si s’ha convidat a associacions de veïns i veïnes afectades pel soroll i tenim dubtes que resolga el possible conflicte entre qui fa festa i qui vol descansar.

Aprovació, per unanimitat, de l’Inventari Municipal de Béns de l’Ajuntament de Novelda.

Aprovació, per unanimitat, de la Proposta de resolució en defensa de la Denominació d’Origen del vi d’Alacant.

  • Moció de l’Equip de Govern (PSOE-UPyD) sobre convocatòria del concurs ordinari per a cobrir els llocs de secretaria i intervenció (per personal funcionari amb habilitació nacional). Aprovada per unanimitat.
  • Moció de Guanyar contra l’ús d’herbicides amb glifosat. Va ser retirada a petició de l’alcalde fins que el servei tècnic de l’Ajuntament faça un informe sobre estos productes.
  • Moció de Compromís per Novelda contra l’assetjament escolar o bullying. Aprovada per unanimitat, consensuada amb l’equip de govern.
  • Moció de Compromís per Novelda per a posar en marxa un Pla d’Accessibilitat o Mobilitat Urbana Sostenible. Aprovada per unanimitat, consensuada amb Guanyar i l’equip de govern.
  • Moció de Compromís per Novelda perquè l’asil de Novelda dispose d’una subvenció objectiva pel servei que presta fent-se càrrec de persones amb pocs recursos, derivades des de l’Ajuntament. Consensuada amb el PP, la moció no va eixir endavant pels vots en contra de PSOE, UPyD i Guanyar.
  • Moció de Guanyar consensuada amb Compromís per a paralitzar el nou contracte de neteja d’edificis municipals i centres escolars (amb una reducció en import i hores del 40%) i comprometre’s a renegociar-lo i mantenir els llocs de treball i sous actuals. No es va arribar a debatre per l’abstenció de PSOE i UPyD, saltant-se l’acord unànim al qual s’havia arribat en Junta de Portaveus que cada grup pot presentar fins a 3 mocions i es debatran.
  • Moció del PP per a demanar a Conselleria d’Agricultura que actue contra el tomicus i la processionària no només en les “zones verdes” del municipi, sinó també en altres que puguen estar afectades. Aprovada per unanimitat.

Precs presentats per Compromís

Preguntes escrites presentades per Compromís

Pregunta oral presentada per Compromís: Sr. Alcalde, si coincidir amb el PP en una moció de caràcter social ho considera vosté com “la pinza”, com qualifica vosté les mesures antisocials (eliminació del bus urbà, reducció de llocs de treball, pressupostos regressius, augment d’impostos i taxes…) que ha pres el PSOE amb la UPyD durant els últims mesos?