Ens trobem en plenes celebracions  del 9 d’octubre. El 9 d’octubre representa i simbolitza el naixement del poble valencià com a identitat política i administrativa i, des de l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia, venim celebrant-lo com a dia festiu però, també és ben cert que, durant els últims anys la nefasta gestió i els escàndols del PP han provocat que la majoria de valencians/es es distanciaren de les celebracions organitzades per qui ens anava, poc a poc, deixant sense recursos, portant la ruïna a les nostres terres i fent-nos sentir vergonya per les actuacions de les nostres institucions.

Però les eleccions municipals i autonòmiques de maig han canviat el panorama. Un nou govern PSOE-COMPROMÍS governa i ho fa posant per damunt de tot el benestar de les persones, el sentit comú i el respecte pels diners públics. A molts ajuntaments també es van produir eixos canvis necessaris. Per posar-ne un exemple, la Ciutat de València, amb un govern COMPROMÍS-PSOE està experimentant canvis a l’hora de fer política i models de relacions entre els ciutadans/es i l’Ajuntament que resulten impensables amb el Govern anterior. Es tracta de poder sentir-nos orgullosos dels nostres representants, dels qui governen i dels qui no governen. Sentir-se orgullosos de ser valencians/es i del nostre Govern.

El passat dimarts dia 6 es produïa un fet històric a les Corts Valencianes. Tots els partits representats aprovaren, per unanimitat, demanar al Govern Central un finançament just per als valencians/es , mane qui mane a Madrid. Tots els partits es van mostrar d’acord amb la injustícia històrica cap a les terres valencianes i tots junts reclamen que es faça justícia. També hem de dir que este fet històric es va produir, entre d’altres coses, perquè la UPyD no té representació a les Corts Valencianes.

I eixe mateix dia al Plenari de Novelda també es produïen fets importants i rellevants. Mocions presentades per Compromís trencaven la unanimitat PSOE-UPyD. Mocions amb càrrega ideològica es podrà dir. Evident. Som una formació política i com a tal exercim.

El PSOE haurà d’analitzar que pot formar majories sense la necessitat d’UPyD. Haurà de començar a acceptar que els partits d’esquerra som minoria, però que es pot arribar a acords i a majories amb els distints partits representats a l’Ajuntament.

Com a mostra un botó. El dimarts, l’autoanomenat equip econòmic (equip cada vegada més unipersonal) tornava a anunciar temporal i amenaçava amb unes pujades de les taxes municipals de les que poden fer època. Serà capaç el PSOE de dialogar amb tots i aprovar entre tots, o quasi tots, uns preus públics raonables o, com en el cas dels preus de l’Escoleta Infantil, cedir a les propostes de la UPyD i aprovar unes pujades en contra del seu programa i que va deixar els regidors/es del PSOE avergonyits del que van aprovar?

Que l’esperit de consens de les Corts Valencianes ens faça reflexionar a tots i puguem unir l’orgull valencià a l’orgull novelder cap a tots i totes els nostres regidors/es.

 

Sílvia Anna Tomàs, portaveu GPM Compromís per Novelda