Compromís reclama millorar el transport ferroviari en la nostra comarca (val./cast.)

Des de Compromís apostem decididament pel ferrocarril com a mitjà de transport sostenible, ràpid, econòmic i útil tant per al transport de persones i mercaderies de llargues distàncies com per a la mobilitat comarcal i intercomarcal. L’any passat ja vam denunciar que amb l’arribada dels trens d’alta velocitat a Alacant, s’eliminaven els altres trens més barats que permetien viatjar a l’interior de la península, perdíem la parada a l’estació d’Elda-Petrer i a banda, a hores d’ara continuem sense una connexió de transport públic amb l’estació d’alta velocitat de Villena.

Ara, amb la licitació per a la privatització de la gestió de les línies Alacant-València, el nou AVE cap a Elx i Múrcia i la xarxa de rodalies Alcoi-Xàtiva per part del Ministeri de Foment , ens preocupa que es puguen tornar a reduir els ja escassos servicis ferroviaris de la nostra comarca. Per tant, a través del nostre diputat al Congrés Joan Baldoví, Compromís preguntarà al Ministeri de Foment si «preveu el Govern que el pas a la gestió privada supose alguna modificació en els horaris dels serveis oferts en les estacions de Villena Alta Velocitat i Alacant, en les estacions amb parada de la línia convencional entre Alacant i València (Xàtiva, Villena, Elda-Petrer, així com també Saix i Novelda-Asp per a alguns serveis de Regional i Mitja Distància) i/o en la línia Alcoi-Xàtiva?»

A més, seguim reivindicant que el Govern aposte per les obres del Corredor Mediterrani, una infraestructura clau que generarà treball i permetrà que els nostres productes siguen més competitius en Europa. Esta obra, vital per a l’economia valenciana i l’eix mediterrani, està finançada en bona part pels fons europeus però la deixadesa del govern de Rajoy impedeix que avance al ritme esperat. De fet, recentment hem sabut que el Ministeri ha descartat la connexió del Port d’Alacant amb el corredor mediterrani. L’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, exigirà en Europa que no es prenga esta decisió que implicaria aïllar de la resta d’Europa un port important com el d’Alacant, i comportaria unes pèrdues d’uns 57 milions d’euros a l’economia de la nostra zona. Sebastià també reclamarà que es complisquen les promeses de la Conselleria d’acabar la connexió d’Alacant durant l’any 2016.

 

COMPROMÍS RECLAMA MEJORAR EL TRANSPORTE FERROVIARIO EN NUESTRA COMARCA

Desde Compromís apostamos decididamente por el ferrocarril como medio de transporte sostenible, rápido, económico y útil tanto para el transporte de personas y mercancías de largas distancias como para la movilidad comarcal e intercomarcal. El año pasado ya denunciamos que con la llegada de los trenes de alta velocidad a Alacant, se eliminaban los otros trenes más baratos que permitían viajar al interior de la península, perdíamos la parada en la estación de Elda-Petrer y además, todavía hoy seguimos sin una conexión de transporte público con la estación de alta velocidad de Villena.

Ahora, con la licitación para la privatización de la gestión de las líneas Alacant-València, el nuevo AVE a Elx y Murcia y la red de cercanías Alcoi-Xàtiva por parte del Ministerio de Fomento , nos preocupa que se puedan volver a reducir los ya escasos servicios ferroviarios de nuestra comarca. Por tanto, a través de nuestro diputado en el Congreso Joan Baldoví, Compromís preguntará al Ministerio de Fomento si «prevé el Gobierno que el paso a la gestión privada supone alguna modificación en los horarios de los servicios ofrecidos en las estaciones de Villena Alta Velocidad y Alacant, en las estaciones con parada de la línea convencional entre Alacant y València (Xàtiva, Villena, Elda-Petrer, así como también Sax y Novelda-Aspe para algunos servicios de Regional y Media Distancia) y/o en la línea Alcoi-Xàtiva?»

Además, seguimos reivindicando que el Gobierno apueste por las obras del Corredor Mediterráneo, una infraestructura clave que generará trabajo y permitirá que nuestros productos sean más competitivos en Europa. Esta obra, vital para la economía valenciana y el eje mediterráneo, está financiada en buena parte por los fondos europeos pero la dejadez del gobierno de Rajoy impide que avance al ritmo esperado. De hecho, recientemente hemos sabido que el Ministerio ha descartado la conexión del Port d’Alacant con el corredor mediterráneo. El eurodiputado de Compromís, Jordi Sebastià, exigirá en Europa que no se tome esta decisión que implicaría aislar del resto de Europa un puerto importante como el de Alacant, y conllevaría unas pérdidas de unos 57 millones de euros a la economía de nuestra zona. Sebastià también reclamará que se cumplan las promesas de la Conselleria de acabar la conexión de Alacant durante el año 2016.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Temes, Urbanisme i Medi Ambient

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *