Compromís Novelda agraïx als ciutadans el suport en les eleccions europees del passat diumenge, que han significat el millor resultat històric de Compromís al País Valencià amb un 8% de vots i un important creixement. La coalició Compromís-Primavera Europea ha obtingut un eurodiputat, que serà l’actual alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, i que s’integrarà al grup parlamentari de l’Aliança Lliure Europea-Verds.

El nou eurodiputat, Jordi Sebastià, s’ha mostrat disposat a portar la “primavera” a Europa: una nova forma de fer política basada en les persones, i s’ha compromés a defensar en Brussel·les els interessos generals dels valencians, com ara el corredor mediterrani, el territori valencià o la nostra llengua. Però, a més, anima els ciutadans a utilitzar les vies de Govern Obert que ofereix la coalició per a poder tractar qualsevol altre tema que els afecte.

Des del col·lectiu local de Novelda, remarquen que han multiplicat per 4 els resultats de les últimes eleccions europees de 2009 i que, pràcticament, han mantingut el nombre de vots de les eleccions generals de 2011, a pesar d’una menor participació, i Compromís ha passat d’un 2% a un 3%.

Carles Sala, secretari d’organització, ha declarat que estos resultats animen el col·lectiu a seguir treballant per Novelda i confia que Compromís serà la veu dels ciutadans també a l’Ajuntament de Novelda a partir de les eleccions municipals de l’any que ve, com ja ho és a les Corts Valencianes, al Congrés dels Diputats i, a partir d’ara, al Parlament Europeu.

Finalment, Compromís també vol reclamar a la Junta Electoral que comptabilitze els vots anul·lats d’Esquerra Unida del País Valencià per haver utilitzat un sobre lleugerament diferent de l’oficial, ja que un detall tan insignificant com eixe no pot anul·lar la intenció de vot dels ciutadans, expressada en les paperetes.