El cap de llista de Coalició Compromís – Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha visitat les localitats de Novelda, Elda i Petrer amb l’objectiu d’explicar les propostes d’aquesta coalició per a les eleccions al Parlament Europeu del pròxim 25 de maig i conéixer sobre el terreny les qüestions d’interés per a les Valls del Vinalopó / Vinalopó Mitjà que pensa traslladar a les institucions de la Unió.

             En Novelda, Malena Cremades ha acompanyat el candidat i ha recordat la importància de tenir veu en Europa per a poder defensar els interessos dels novelders, així com la necessitat d’anar a votar el diumenge 25.

             Sebastià ha destacat la pluralitat de la candidatura europea que, a més de la coalició valenciana Compromís que la lidera, està integrada per Equo, Chunta Aragonesista, Socialistes Independents d’Extremadura, Caballas (Ceuta) i plataformes com Por Un Mundo Más Justo i Participa-Democracia Participativa. Si Compromís-Primavera Europea obté representació a l’europarlament, com indiquen la majoria d’enquestes, formarà part del Grup Parlamentari dels Verds-Aliança Lliure Europea que actualment és la quarta força a la cambra europea.

             El candidat de Compromís ha insistit en la voluntat de la coalició de «canviar el color d’Europa per a aconseguir una Unió Europea que treballe per la igualtat d’oportunitats i el respecte a la diversitat». Sebastià ha manifestat que l’objectiu de la candidatura que lidera és «posar a Europa a treballar a favor de les persones, perquè som profundament europeistes però no volem unes institucions europees segrestades per la Troica al servei de la gran banca privada, els especuladors i les empreses multinacionals».

             Per a explicar la filosofia de la candidatura, Sebastià ha citat Joan Fuster, «la política que no fem nosaltres, la faran contra nosaltres» i al seu número 2, Florent Marcellesi: «som europeistes insubmissos a l’actual rumb de la Unió». Compromís posarà l’accent en la defensa dels interessos valencians a Europa. «Ens oposarem a una política agrària que no afavoreix als agricultors de la nostra terra sinó que beneficia a latifundistes com la Duquessa d’Alba, reivindicarem el corredor ferroviari mediterrani i una política de reindustrialització de les nostres comarques per a apostar per l’economia productiva».

             Jordi Sebastià s’ha mostrat poc inclinat davant els «indicis de recuperació en què insisteix el PP» i s’ha referit a les propostes de Compromís en política econòmica. «No podem consentir una política monetària que utilitza l’euro només en benefici d’Alemanya, una política comercial que pretén fer-nos competir amb la producció industrial elaborada per treballadors explotats en països dubtosament democràtics o directament dictatorials. Defensem una economia verda, que garantisca la nostra sobirania energètica mitjançant l’impuls a les energies renovables i l’eficiència energètica, així com una política de tractament dels residus respectuosa amb el medi ambient».

             Finalment, Sebastià ha ressaltat la importància de mobilitzar-se davant aquesta convocatòria electoral «per la importància de les decisions que es prenen a Brussel·les i perquè l’abstenció acaba beneficiant als grans partits que ens han dut a la crisi actual». Així mateix, s’ha compromés a «tornar a aquesta comarca una vegada siga elegit eurodiputatt per a rendir comptes davant la ciutadania i explicar el meu treball en el Parlament Europeu.

Jordi Sebastià

Jordi Sebastià (COMPROMÍS): “Pondremos a Europa a trabajar a favor de las personas”

             El cabeza de lista de Coalició Compromís – Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha visitado las localidades de Novelda, Elda y Petrer con el objetivo de explicar las propuestas de esta coalición para las elecciones al Parlamento Europeo del próximo 25 de mayo y conocer sobre el terreno las cuestiones de interés para Les Valls del Vinalopó que piensa trasladar a las instituciones de la Unión.

En Novelda, Malena Cremades ha acompañado al candidato y ha recordado la importancia de tener voz en Europa para poder defender los intereses de los noveldenses, así como la necesidad de ir a votar el domingo 25.

             Sebastià ha destacado la pluralidad de la candidatura europea que, además de la coalición valenciana Compromís que la lidera, está integrada por Equo, Chunta Aragonesista, Socialistas Independientes de Extremadura, Caballas (Ceuta) y plataformas como Por Un Mundo Más Justo y Participa-Democracia Participativa. Si Compromís-Primavera Europea obtiene representación en el europarlamento, como indican la mayoría de encuestas, formará parte del Grupo Parlamentario de Los Verdes-Alianza Libre Europea que actualmente es la cuarta fuerza en la cámara europea.

El candidato de Compromís ha insistido en la voluntad de la coalición de «cambiar el color de Europa para conseguir una Unión Europea que trabaje por la igualdad de oportunidades y el respeto a la diversidad». Sebastià ha manifestado que el objetivo de la candidatura que lidera es «poner a Europa a trabajar a favor de las personas, porque somos profundamente europeistas pero no queremos unas instituciones europeas secuestradas por la Troika al servicio de la gran banca privada, los especuladores y las empresas multinacionales».

Para explicar la filosofía de su candidatura, Sebastià ha citado a Joan Fuster, «la política que no hagamos nosotros, la harán contra nosotros» y a su número 2, Florent Marcellesi: «somos europeistas insumisos al actual rumbo de la Unión». Compromís hará hincapié en la defensa de los intereses valencianos en Europa. «Nos opondremos a una política agraria que no favorece a los agricultores de nuestra tierra sino que beneficia a latifundistas como la Duquesa de Alba, reivindicaremos el corredor ferroviario mediterráneo y una política de reindustrialización de nuestras comarcas para apostar por la economía productiva».

Jordi Sebastià se ha mostrado reacio ante los «indicios de recuperación en los que insiste el PP» y se ha referido a las propuestas de Compromís en política económica. «No podemos consentir una política monetaria que utiliza el euro sólo en beneficio de Alemania, una política comercial que pretende hacernos competir con la producción industrial elaborada por trabajadores explotados en países dudosamente democráticos o directamente dictatoriales. Defendemos una economía verde, que garantice nuestra soberanía energética mediante el impulso a las energías renovables y la eficiencia energética, así como una política de tratamiento de los residuos respetuosa con el medio ambiente».

             Finalmente, Sebastià ha resaltado la importancia de movilizarse ante esta convocatoria electoral «por la importancia de las decisiones que se toman en Bruselas y porque la abstención acaba beneficiando a los grandes partidos que nos han llevado a la crisis actual». Asimismo, se ha comprometido a «volver a esta comarca una vez sea elegido eurodiputado para rendir cuentas ante la ciudadanía y explicar su trabajo en el Parlamento Europeo».