Després del desconcert generat per la decisió del Consell de tancar la ràdio i televisió públiques valencianes, com a resposta a la sentència del Tribunal Superior de Justícia que declara nul l’Expedient de Regulació d’Ocupació que s’havia dut a terme, els membres de Bloc-Compromís per Novelda hem presentat per registre una moció perquè els grups polítics que formen el nostre ajuntament es pronuncien a favor de mantenir RTVV i al costat dels seus treballadors.

Des de Compromís entenem que, encara que la  televisió valenciana ha estat en moltes ocasions segrestada i manipulada amb interessos partidistes, és un dret essencial de les valencianes i els valencians disposar d’uns mitjans de comunicació públics que utilitzen amb normalitat el valencià, vertebren el nostre territori i donen una informació pròxima al ciutadà. “Esta empresa pública ha d’ajustar-se a la situació econòmica que patim i tenir viabilitat, però sempre de manera legal i objectiva, respectant els drets dels treballadors i això és perfectament compatible amb l’educació, la sanitat i les polítiques socials” afirma Carles Sala.

La negativa del govern valencià a negociar cap altra solució, la improvisació d’un tancament sense saber com fer-ho ni quant costarà i sense respectar l’opinió majoritària dels valencians suposa  una gran irresponsabilitat i ens deixa un futur incert, a més d’acabar amb el sector audiovisual valencià. Per tot això, Malena Cremades ha demanat als grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Novelda que mostren sensibilitat amb este problema i es posicionen, com estan fent molts ciutadans, a favor d’una televisió pública sostenible, en valencià i de qualitat.

Descarrega’t des d’ací la moció presentada

Compromís per Novelda pide al Ayuntamiento que se posicione a favor de RTVV

Tras el desconcierto generado por la decisión del Consell de cerrar la radio y televisión públicas valencianas, como respuesta a la sentencia del Tribunal Superior de Justicia que declara nulo el Expediente de Regulación de Empleo llevado a cabo, los miembros de Bloc-Compromís per Novelda hemos presentados por registro una moción para que los grupos políticos que forman nuestro ayuntamiento se pronuncien a favor de mantener RTVV y apoyen a sus trabajadores.

Desde Compromís entendemos que, a pesar de que la televisión valenciana ha sido en muchas ocasiones manipulada y secuestrada por intereses partidistas, es un derecho esencial de las valencianas y los valencianos disponer de unos medios de comunicación públicos que utilicen con normalidad el valenciano, vertebren nuestro territorio y den una información cercana al ciudadano. “Esta empresa pública debe ajustarse a la situación económica que sufrimos y tener viabilidad, pero siempre de manera legal y objetiva, respetando los derechos de los trabajadores y esto es perfectamente compatible con la educación, la sanidad y las políticas sociales” afirma Carles Sala.

La negativa del gobierno valenciano a negociar otra solución, la improvisación de un cierre sin saber cómo hacer ni cuánto costará y sin respetar la opinión mayoritaria de los valencianos supone una gran irresponsabilidad y nos deja un futuro incierto, además de acabar con el sector audiovisual valenciano. Por todo eso, Malena Cremades ha pedido a los grupos políticos con representación en el Ayuntamiento de Novelda que muestren sensibilidad ante este problema y se posicionen, como están haciendo muchos ciudadanos, a favor de una televisión pública sostenible, en valenciano y de calidad.