Els valencians i les valencianes arrosseguem un dèficit de finançament gegant, que, a grans trets, es pot quantificar en més d’11.000 milions d’euros de deute històric acumulat, uns 3.000 milions d’euros anuals negatius de balança fiscal i unes inversions en infraestructures molt per davall de la mitjana.

Davant d’esta injustícia, agreujada encara més per les polítiques malgastadores del PP en la Generalitat Valenciana, la coalició Izquierda Plural va plantejar en les propostes de resolució del recent Debat de l’Estat de la Nació que fóra revisat este sistema de finançament autonòmic que tant ens perjudica als valencians. A favor d’esta proposta es van pronunciar els grups del PSOE i de Compromís, mentre que, incomprensiblement, els diputats valencians del PP i d’UPyD es van posicionar en contra dels interessos de les persones que els van votar.

Per això, des de Bloc-Compromís per Novelda, volem elevar als representants municipals d’estos dos últims partits (PP i UPyD) si estan d’acord amb la posició presa pels seus companys en el Congrés dels Diputats i, en cas afirmatiu, volem preguntar-los què els porta a posicionar-se a favor d’una injustícia que atempta contra la igualtat de drets i contra el benestar del poble valencià i, en conseqüència, del poble de Novelda.

 

BLOC-COMPROMÍS DE NOVELDA PREGUNTA AL PP Y UPYD POR QUÉ SE OPONEN A UNA MEJOR FINANCIACIÓN PARA LOS VALENCIANOS

Las valencianas y los valencianos arrastramos un déficit de financiación gigante, que, a grandes rasgos, se puede cuantificar en más de 11.000 millones de euros de deuda histórica acumulada, unos 3.000 millones de euros anuales negativos de balanza fiscal y unas inversiones en infraestructuras muy por debajo de la media.

Ante esta injusticia, agravada todavía más por las políticas malgastadoras del PP en la Generalitat Valenciana, la coalición Izquierda Plural planteó en las propuestas de resolución del reciente Debate del Estado de la Nación que se revisara este sistema de financiación autonómico que tanto nos perjudica a los valencianos. A favor de esta propuesta se pronunciaron los grupos del PSOE y de Compromís, mientras, incomprensiblemente, los diputados valencianos del PP y UPyD se posicionaron en contra de los intereses de las personas que los votaron.

Por este motivo, desde Bloc-Compromís de Novelda queremos elevar a los representantes municipales de estos dos últimos partidos (PP y UPyD) si están de acuerdo con la posición tomada por sus compañeros en el Congreso de los Diputados y, en caso afirmativo, queremos preguntarles qué les lleva a posicionarse a favor de una injusticia que atenta contra la igualdad de derechos y contra el bienestar del pueblo valenciano, y en consecuencia, del pueblo de Novelda.