Des de Bloc-Compromís sempre hem defensat que la política ha de ser la ferramenta per a solucionar els problemes de les persones, garantir el seu benestar i millorar la seua qualitat de vida. Però semblà que uns altres polítics no tenen el mateix concepte, i els llargs anys de majories absolutes del PP han propiciat governs foscos que han beneficiat uns pocs privilegiats i les seues pràctiques corruptes. Per eixa raó, no ens ha d’estranyar que la política siga vista com un dels majors problemes de la ciutadania.

En Compromís, en canvi, apostem per noves maneres de fer política, per buscar alternatives on els altres volen fer-nos creure que no n’hi ha i, sobretot, per situar les persones com els màxims beneficiaris de l’acció política. Per això, lamentem profundament el dany que causa el processament de l’alcaldessa de Novelda en un altre cas de corrupció, un dany que afecta greument l’opinió general sobre la política i sobre les institucions, cada vegada més desprestigiades per les actuacions d’alguns: les Corts, que Milagrosa Martínez va presidir durant l’anterior legislatura, i el nostre Ajuntament, del qual hui dia és la màxima autoritat.

A l’espera de la resolució judicial, Milagrosa Martínez ja s’ha afanyat a afirmar que té tot el dret a no dimitir dels seus càrrecs; ara bé, hauria de valorar que, amb això, contradiu frontalment el codi ètic del seu propi partit i també el del Congrés dels Diputats. Però, especialment, hauria de tindre en consideració el perjuí moral que, en no dimitir, causa a les institucions per a les quals ha sigut triada i, encara més, a les persones a qui representa, en este cas, tot el poble de Novelda.