El passat 5 d’abril tingué lloc el Ple ordinari d’abril de l’Ajuntament de Novelda, on es van tractar principalment, els següents punts:

  • Ordenança per a l’ús de locals i espais públics municipals. Compromís es va abstenir en l’aprovació perquè hi ha coses que no queden gens clares a l’ordenança, com els tipus de cessió temporal o de curta o llarga durada.  L’ordenança deixa dubtes sobre quines associacions o entitats hauran de pagar per l’ús dels locals i quines no (que es decidirà en una futura ordenança fiscal) i tampoc es coneix encara a quins espais afectarà. L’ordenança es va aprovar amb 17 vots a favor i l’abstenció dels 3 regidors de Compromís.
  • Modificació de plantilla i catàleg de llocs de treballs. Esta modificació es deu a un error notificat per la Delegació del Govern en l’augment salarial a alguns treballadors de l’Ajuntament. Sílvia Anna va recordar les presses amb què es van aprovar els pressupostos i la plantilla i catàleg de llocs de treballs, sense cap participació, i va recordar al regidor delegat de l’àrea que estos errors afecten a les persones i generen expectatives que ara no es poden complir. Compromís es va abstenir en esta votació, que va ser aprovada amb 17 vots  a favor.
  • Devolució a Antonio Sala Cola de la garantia dipositada per a la urbanització d’un vial que no s’ha realitzat. Este punt procedeix d’una sentència judicial que obliga a l’Ajuntament a tornar l’aval ja que no s’ha urbanitzat el vial. Va ser aprovat per unanimitat.
  • Creació de la Comissió Municipal de Valoració de Documents i nomenament dels seus membres. Este punt va ser aprovat per unanimitat, des de Compromís però vam demanar que esta Comissió no s’encarregue sols d’alliberar espai de l’arxiu (mitjançant la destrucció o digitalització de documents), sinó també que se solucionen els problemes de rigor tècnic detectats pel personal de la Casa.
  • Modificació de crèdits núm. 3 del pressupost municipal. Amb esta modificació de crèdits, des de l’equip de govern es dona cabuda a alguns temes que havien deixat fora dels pressupostos com reparacions d’aires condicionats, transformadors, subvencions a associacions sociosanitàries que no tenen conveni amb l’Ajuntament, mobiliari, despeses jurídiques o l’elaboració d’un Pla d’Igualtat, a càrrec del fons de contingència però també del pressupost destinat al Pla General. Compromís va denunciar que molts d’estos temes ja es coneixien abans de la redacció dels pressupostos per tant s’haurien d’haver tingut en compte aleshores i no fer ara una modificació. La modificació es va aprovar amb 11 vots de l’equip de govern (PSOE i UPyD) i 10 abstencions de l’oposició (PP, Compromís i Guanyar).
  • En l’apartat de mocions es va aprovar per unanimitat la moció presentada per Guanyar de rebuig a l’acord entre Europa i Turquia per a traslladar a les persones refugiades a este últim país.
  • Precs presentats per Compromís
  • Preguntes escrites i orals presentades per Compromís