El grup municipal Compromís ha presentat dues mocions per al plenari ordinari de març en defensa dels centres educatius municipals de Novelda. La primera d’elles demana la reversió de les retallades laborals que pateix el personal dels dos Conservatoris Professionals de Música i Dansa des de 2012, retallades fetes pel govern del PP a més personal de l’Ajuntament però que a dia de hui, s’han revertit ja en la majoria dels casos a excepció d’estos dos serveis. La segona moció insta l’Ajuntament a manifestar de manera clara la seua responsabilitat sobre els serveis educatius municipals i que els mantindrà mentre no se’n faça càrrec una altra administració.

El Conservatori Professional de Música “Mestre Gomis”, el Conservatori Professional de Dansa, l’Escola Infantil “Ramona Simon” o l’Escola Permanent d’Adults “l’Illa dels Garroferets” són centres educatius creats per l’Ajuntament de Novelda fa dècades fruit del consens entre tots els grups polítics que han considerat encertat oferir serveis educatius a la ciutadania sense eixir de Novelda. En canvi, per a Compromís per Novelda, les contínues declaracions de l’actual alcalde, el Sr. Armando Esteve, generen una situació d’incertesa i dubte que poden afectar negativament fins i tot a les matrícules potencials d’estos centres i, en conseqüència, també a la seua rendibilitat en termes econòmics.

Sílvia Anna, portaveu de Compromís recorda que han posat damunt la taula “alternatives que passen per donar prestigi i seguretat als nostres centres educatius, crear un clima favorable per a incentivar la matrícula d’alumnes i així obtenir més ingressos, tant en quotes com en subvencions que van en funció al nombre d’alumnes, escoltar, estudiar i aplicar les propostes presentades per les comunitats educatives i revertir les retallades, tant per una qüestió de justícia respecte a la resta del personal de l’Ajuntament que sí ha recuperat les seues jornades i salaris com per tal de millorar la qualitat educativa”.

Al llarg d’esta legislatura el Conservatori de Dansa ha començat a rebre ajudes de la Conselleria d’Educació, s’han augmentat les ajudes a les escoles infantils i el pressupost de subvencions per als Conservatoris de Música i Dansa en 2019 ha augmentat un 30% respecte a l’any anterior. Per a Compromís esta és la línia que s’ha de seguir: treballar conjuntament amb la Generalitat per a seguir incrementant les ajudes. Finalment, Sílvia Anna ha fet una crida a donar suport a les mobilitzacions organitzades des del Conservatori de Dansa, cada dimecres per la vesprada i la manifestació del pròxim dissabte 2 de març.