El 8 de gener de 2019 a les 20:00 de la nit, tingué lloc al l’Ajuntament de Novelda el primer Ple Ordinari de l’any, on es tractaren els següents temes:

  • Resolucions de l’Alcaldia en tràmit de donar compte als membres de la Corporació.

  • Recurs contenciós núm. 422/2017 d’Antoni Sala Cola – Penta Kola Bussines S.L.; Proposta d’actuacions en relació als interessos legals derivats de la sentència núm. 408/2018 recaiguda en el procediment. Aquest recurs consisteix en el pagament de 31.000€ a Penta Kola en concepte d’interessos en recaure una sentència que condemna l’Ajuntament. S’ha acordat que aquest pagament es realitze en tres anys.

  • Adhesió al conveni de col·laboració entre l’Agència Estatal d’Administració Tributaria (AEAT) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en matèria de subministrament d’informació de caràcter tributari a les Entitats Locals. Punt aprovat per unanimitat, al qual Compromís va aportar una esmena perquè aquest Conveni es faça extensible també pròximament a la nova Agència Tributaria Valenciana. Futura Agència Tributaria

  • Ordenança Municipal de Regulació de les targetes d’aparcament per a persones amb mobilitat o visibilitat reduïda. Modificació que es realitzarà per a agilitzar i flexibilitzar la concessió de targetes d’aparcament i places reservades a persones amb mobilitat i/o visibilitat reduïda segons el que es va acordar entre tots el grups municipals fa vora un any.

  • Proposta de resolució presentada pel Grup Municipal Compromís per Novelda relativa a l’adhesió de l’Ajuntament de Novelda a l’Observatori Ciutadà de l’Aigua de la Comunitat Valenciana. La proposta va estar aprovada per unanimitat. Aquest Organisme s’encarregarà de vetllar per a garantir l’accés a l’aigua potable i la realització d’una gestió transparent i eficaç. Proposta resolució_gen19_observatoriAigua

  • Preguntes i precs:

    • Precs presentats pel Grup Municipal Compromís per Novelda Precs Gener 19: Entre aquests precs, destaquen la reclamació per part de Compromís al equip de Govern perquè torne a utilitzar l’aplicació mòbil ANEM per a donar difusió de les activitats social, culturals i esportives, entre altres, que tenen lloc a Novelda, a través de les noves tecnologies. Un altre prec destacable, en aquest cas proposat l’any passat per Compromís i ara compartit per la regidora de festes és «la cadira solidaria» de la cavalcada de Reis, és a dir que els beneficis de les cadires vagen destinats a les associacions de Novelda de manera rotativa.

Per altra banda, cal nomenar la mocions proposades pel Partit Socialista Municipal, aprovades per unanimitat, per a recordar els novelders i valencians que van patir als camps de concentració nazi i per a la inclusió de clàusules socials en les contractacions públiques.

El plenari va finalitzar de manera ordenada, dialogant i més ràpida que de costum. Es van eliminar preguntes voluntàriament pels grups Socialista i Compromís corresponents a plenaris precedents, per a no ser redundants i poder tractar amb el temps que calia el punts de l’ordre del dia del primer plenari de l’any.