El passat dissabte 10 de febrer va tindre lloc el Consell Nacional del BLOC, on el regidor de Compromís per Novelda Carles Sala va fer la seua intervenció com a membre de la Comissió Revisora de Comptes, donant el vistiplau als pressupostos, que van ser aprovats per unanimitat per tots els membres. Entre les novetats dels pressupostos destaca l’amortització de la hipoteca de la seu, que permetrà arribar a les pròximes eleccions sense deutes bancaris.

Entre altres qüestions, es va donar suport a les propostes de resolució a favor de la Reforma de la Llei Electoral que ara mateix s’està debatent a les Corts, i també es va posar de manifest el suport a la tasca de l’Oficina de Drets Lingüístics per tal d’evitar la discriminació lingüística al nostre territori i al marc europeu per la defensa de les llengües minoritàries.

També es van posar de relleu les polítiques valentes que s’estan realitzant a favor de l’escola pública, inclusiva i plurilingüe des de la Conselleria que encapçala Vicent Marzà i les de creació d’ocupació, foment del xicotet comerç i sectors productius del conseller Rafa Climent.

El Consell Nacional del BLOC és el màxim òrgan de decisió del partit entre congressos i va servir com a tret d’eixida per a la preparació de la precampanya de Compromís durant el 2018.