Valoració plenari maig 2017

En la sessió ordinària del Ple Ordinari de l’Ajuntament de Novelda del 2 de maig de 2017 es van tractar els següents punts:

 • Modificació núm. 4 de les Normes Subsidiàries. Esta modificació, aprovada per unanimitat, desafecta els terrenys afectats per la Ronda Nord, un projecte d’una circumvalanció de l’any 1992 que no es realitzarà però que encara mantenia afectats els terrenys que ocupava.
 • Delegació en SUMA de sancions i altres tràmits derivats. Després d’aprovar el mes passat l’Ordenança de Convivència Ciutadana, UPyD i PP proposen delegar en SUMA el cobrament de les sancions, just el contrari del que afirmava UPyD al seu programa electoral, que apostava per recuperar gestions delegades en SUMA. Compromís s’oposa perquè considera que l’última paraula en este tipus de sancions l’ha de tenir l’Ajuntament i delegar en SUMA podria acabar perjudicant la ciutadania, ja que en cas d’impagament per no poder fer front, se li denegarien totes les fraccionaments i aplaçaments. La proposta es va aprovar amb 12 vots a favor (UPyD, PP i Guanyar) i 8 en contra (PSPV i Compromís).
 • Baixa de la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull. L’equip de govern utilitza criteris absurds i contraris a la raó per a sol·licitar la baixa d’esta associació de ciutats valencianes que recolza la Fundació Ramon Llull, que s’encarrega de promoure la nostra llengua per tot el món i genera centenars de llocs de treballs per a lingüistes. A pesar de les peticions fetes des de l’oposició, UPyD i PP prefereixen donar compliment a la sol·licitud cursada per una plataforma d’extrema dreta i demanar la baixa de l’associació Ramon Llull, que no suposa cap cost ni contraprestació a l’Ajuntament de Novelda. Aprovat amb 11 vots a favor (UPyD i PP) i 9 en contra (PSPV, Compromís i Guanyar)
 • Modificació de l’Ordenança de l’Impost de Béns Immobles per a ampliar el termini per a demanar bonificacions de l’IBI a les famílies nombroses. Amb esta modificació, podran demanar la bonificació fins a octubre. Aprovada per unanimitat.
 • Proposta de Resolució del PSPV demanant inversions justes per al poble valencià. Desestimada amb 11 vots en contra d’UPyD i PP i 9 vots favorables de PSPV, Compromís i Guanyar.
 • Proposta de Resolució de Compromís que demana inversions justes als Pressupostos Generals de l’Estat per al poble valencià. Esta moció inclou el mateix acord que es va votar per unanimitat a les Corts Valencianes. Aprovada per unanimitat.
 • Proposta de resolució de Compromís per a la restauració i revalorització del Riu Vinalopó. Aprovada per unanimitat.
 • Proposta de resolució de l’equip de govern per a demanar zona única en el procés de matriculació escolar. Des de Compromís, considerem que la proximitat al centre escolar s’ha de valorar i en una ciutat com Novelda amb 9 centres escolars, no veiem cap problema que s’aplique el que diu la normativa vigent: almenys dues zones d’escolarització, a pesar d’això, ens abstenim en respecte a l’opinió expressada per la majoria dels directors dels centres escolars en el Consell Escolar Municipal. S’aprova amb 11 vots a favor (UPyD-PP) i 9 abstencions (PSPV, Compromís i Guanyar).
 • Precs presentats per Compromís
 • Preguntes escrites presentades per Compromís
 • Preguntes orals presentades per Compromís
Arxivat en: Temes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *