El passat 7 de març va tindre lloc la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Novelda on es tractaren els següents punts:

  • Modificació definitiva del Pla Parcial del Sector SAUI/2 (Polígon Fondonet) de les Normes Subsidiàries, aprovada per unanimitat.
  • Prórroga del servei de neteja urbana i replega de residus durant 5 anys amb l’actual empresa, Urbaser, durant un període de 5 anys. La prórroga amb l’empresa actual i les condicions plantejades van ser aprovades per UPyD, PSOE i PP (17 vots) front als 4 en contra de Compromís i Guanyar. Des de Compromís vam votar en contra per diversos motius de forma (falta de transparència) i fons (per exemple, que la nova prórroga no aporta cap solució per a a millorar el deficient servei de neteja viària -llevat de cobrir les vacances i l’absentisme del personal-. PSOE, Compromís i Guanyar vam votar favorablement a una esmena del grup socialista per a augmentar el nombre de contenidors en zones rurals, però que va ser desestimada amb els 11 vots d’UPyD i PP.
  • L’equip de govern va donar llum verda amb els seus 11 vots (i els 10 vots contraris de l’oposició) a la modificació núm. 3 del pressupost, que inclou una partida per a la porta entre l’Ajuntament i el Centre Cultural Gómez Tortosa, pagament de rebuts antics i interessos de demora de la depuradora (EDAR) de Montfort i Novelda, i altres assumptes com la construcció de nínxols al cementeri municipal.
  • Es va aprovar per unanimitat el Reglament del Consell Escolar Municipal.
  • Es va aprovar per unanimitat la moció de Guanyar Novelda per posar el nom de “Clara Campoamor” a uns dels pròxims carrers a nomenar i que recomana l’ús preferent de noms de dona per a nous carrers.
  • Es va aprovar per unanimitat la proposta de resolució en relació al Dia de la Dona (8M).
  • En canvi, l’equip de govern UPyD-PP va votar en contra (11 vs 10) de la moció de Compromís que proposava mesures concretes per a avançar en la igualtat real de dones i homes. Aquesta moció proposava, per exemple, una avaluació periòdica del Pla d’Igualtat i sobretot que l’Ajuntament vetlara per garantir, mitjançant la inclusió de clàusules socials en matèria d’igualtat, que no es destinaren diners públics a empreses, associacions, entitats que no respecten la igualtat al seu si, ja siga en contractes, concessions, convenis, subvencions,…
  • Aprovació per unanimitat de la proposta de Compromis per demanar la inclusió de classes de valencià en la secció (aulari) de Novelda de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Elda.
  • L’equip de govern UPyD-PP van votar en contra (11 vs 10) de la moció del grup socialista que sol·licitava al Ministeri d’Eduació augmentar les beques i flexibilitzar els criteris per a aconseguir  ajudes per a l’estudi. PSOE, Compromís i Guanyar sí van recolzar la moció.