El passat dia 7 de febrer de 2017 va tindre lloc la sessió ordinària del Ple de febrer de l’Ajuntament de Novelda, on es tractaren els següents punts:

  • Modificació de taxes. Compromís es va oposar a una nova pujada -amb caràcter general del 3% però en alguns casos, molt superior- de les taxes que ja acumulaven una pujada del 9% l’any anterior. Amb més detall, Compromís va recolzar la taxa als caixers automàtics i per la tinença d’animals potencialment perillosos. També vam votar favorablement la bonificació en l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) i la taxa per expedició de documents que també incorpora noves bonificacions. Ens vam abstenir en la taxa de llicències que inclou noves bonificacions però també més pujades per a la resta d’usuaris. I vam votar en contra de l’increment de les taxes per ocupació de terreny amb materials de construcció, mercaderies, etc., taxa de la grua, del mercat, llicències de taxi, cementeri, instal·lació de parades, barraques, etc., matrimonis civils, instal·lació de taules i cadires i serveis esportius.
  • El Ple va aprovar per unanimitat la convocatòria de subvencions a associacions sociosanitàries amb l’esmena que Compromís va presentar per a garantir un repartiment més just de les subvencions.
  • L’equip de govern UPyD-PP va aprovar amb els vots en contra de tota l’oposició (11 vs 10) les noves retribucions als regidors i regidores de l’equip de govern després del nou repartiment de delegacions i la presa de possessió de Maribel Becerra (UPyD) com a regidora de Recursos Humans.
  • L’equip de govern va aprovar també en solitari (11 a favor i 10 en contra de PSOE, Compromís i Guanyar) la resolució on desestimaven totes les al·legacions presentades, per diferents persones i entitats, al pressupost i catàleg de personal municipals.
  • PP i UPyD van votar en contra de la moció per a demanar la consideració de serveis essencials per als Serveis Socials, presentada pel grup socialista, que va ser recolzada per tota l’oposició.
  • El Ple va aprovar per unanimitat la moció del PSOE per a so·licitar l’aprovació del Catàleg de Béns i Espais protegits de Novelda
  • Aprovació per unanimitat de la moció de Compromís que demana el retorn de la Dama d’Elx.
  • Aprovada per unanimitat la moció de Compromís que demana criteris d’inversions justs i objectius en el repartiment d’inversions per part de la Diputació (Pla Objectiva), Esta proposta va rebre una esmena del PP per incloure també els mateixos criteris al Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana.
  • Es va aprovar per unanimitat la moció de Guanyar per demanar un informe sobre la Llei de Memòria Històrica en Novelda.
  • Per últim, PP i UPyD (11) van votar en contra de la proposta de Guanyar per a la protecció de l’arbrat de Novelda, que sí va rebre el suport de tota l’oposició (10).