Sílvia Anna: “Amb esta esmena solucionem una errada greu que vam detectar només fent els números”

En el passat plenari celebrat el 7 de febrer es va aprovar per unanimitat una esmena presentada per Compromís per Novelda, amb la qual les associacions sociosanitàries de la localitat rebran una major subvenció.

La proposta inicial de l’equip de govern repartia la partida de subvencions a les associacions segons un barem per punts. Posant el cas que les sis associacions sociosanitàries que van rebre subvencions en l’últim exercici obtingueren la màxima puntuació, totes elles rebrien 25.000€. Este fet suposaria que algunes d’elles cobririen completament els seus programes i els diners sobrants no s’assignarien, però d’altres es quedarien molt per davall del seu pressupost. Per altra banda, amb este sistema no s’asseguraria que els 150.000€ destinats a la partida de subvencions quedaren repartits en la seua totalitat, sinó que seria possible que una part important de la partida no arribara a les associacions i es quedara en l’Ajuntament.

Amb l’esmena presentada per Compromís, totes les associacions podran rebre la subvenció en relació als diners que han destinat als seus programes. Així, els 150.000€ que l’Ajuntament ha dedicat a la partida de subvencions es podran repartir íntegrament si les associacions poden justificar estes despeses, i una associació pot arribar a doblar o fins i tot triplicar la subvenció en comparació amb la proposta inicial de l’equip de govern.

A la següent gràfica es pot comprovar una simulació de com es repartirien les subvencions amb la proposta inicial de l’equip de govern i com queden finalment gràcies a la proposta realitzada per Compromís per Novelda.

Es presenten les mateixes 6 associacions que van rebre subvencions durant 2015 i 2016. Totes les associacions reben la màxima puntuació. Les associacions poden justificar durant 2016 un import superior en un 25% a la subvenció rebuda en 2015 o 2016.