En la sessió ordinària del Ple de 8 de novembre de 2016 es van debatre els següents punts:

  • Modificació puntual núm. 2 del Pla Parcial del Sector SAU/I2 de les Normes Subsidiàries del municipi de Novelda. Es modifiquen les reculades (retranqueos) de les edificacions i l’altura màxima (sense augmentar més pisos) en el polígon Fondonet. Compromís va exposar que estava a favor d’estes modificacions que afavoreixen les empreses que puguen instal·lar-se en el polígon, i per tant l’economia local, sempre que compten amb el vist-i-plau dels tècnics de seguretat i medi ambient. Aprovada per unanimitat.
  • Modificació dels estatuts del Consorci provincial per a la gestió de residus sòlids del Baix Vinalopó. S’aproven per unanimitat els nous estatuts del Consorci que eliminen la seua junta de govern, fet que ja va ser aprovat per tots els seus membres, dels ajuntaments de diferents localitats (i diferents partits) que en formen part.
  • Modificació de crèdits núm. 11 del Pressupost municipal. La modificació de 198.000 euros reconeix diverses factures d’exercicis anteriors (2012-2014, per valor de 161.000 euros) a càrrec de fons de contingències, reparteix la partida per a jocs escolars entre les distintes AMPAs (33.000 €) i inclou una porta automàtica de 4.000 € entre l’Ajuntament i el Centre Cultural Gómez Tortosa. Va ser este últim punt el que va motivar el vot en contra de Compromís i la resta de l’oposició. No considerem una prioritat esta despesa, no considerem necessària la porta, a més creiem que cal protegir i posar en valor l’edifici modernista del Gómez Tortosa i no convertir-lo en un annex de l’ajuntament. Tampoc acceptem la idea de l’equip de govern d’estalviar recursos (en clara referència a un conserge). Aprovada amb els 11 vots d’UPyD i PP i 10 vots en contra de PSOE, Compromís i Guanyar.
  • Proposta de resolució presentada per Compromís per a suprimir les Diputacions provincials. Després del debat la proposta, que inclou la transferència de competències als governs autonòmics, va ser rebutjada amb els 11 vots d’UPyD i PP, i va rebre 10 vots a favor de PSOE, Compromís i Guanyar.
  • Proposta de resolució presentada per Compromís per a bonificar l’IBI a la banda Unió Musical l’Artística. La moció pretenia modificar l’ordenança de l’Impost sobre Béns Immobles per a donar cabuda a possibles bonificacions i en concret, instava a bonificar la U.M. l’Artística que compta amb el seu propi edifici, i a diferència dels altres centres educatius ha de pagar l’impost. Va ser rebutjada pels 11 vots d’UPyD i PP i rebé 10 vots a favor de PSOE, Compromís i Guanyar.
  • Moció de Guanyar per a cobrar entrada al Castell de la Mola a les persones no nascudes ni residents a Novelda. Compromís va mostrar els seus dubtes respecte a esta mesure tot i entendre el fons que vol recuperar el personal de turisme retallat i l’oficina de turisme al Castell. Finalment vam votar a favor amb la inclusió d’una esmena perquè l’Ajuntament realitzara prèviament un estudi de viabilitat i mercat de la proposta. La proposta va ser rebutjada amb 11 vots en contra (UPyD i PP) i 10 a favor (PSOE, Compromís i Guanyar).
  • Proposta de resolució contra la violència de gènere amb motiu del 25N, presentada per l’Equip de Govern i consensuada amb tots els grups polítics. Unanimitat.
  • Moció del PSPV-PSOE per a recolzar el “Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat Valenciana” i que insta a la Diputació d’Alacant a participar en ell. UPyD i PP no van permetre el debat per no estar presentada en el temps acordat.