En el plenari ordinari del 4 d’octubre de 2016 es van tractar els següents temes:

  • Nomenament de representants de l’Ajuntament en distints òrgans. Aprovats amb 16 vots a favor (PSOE, UPyD i PP) i l’abstenció de Compromís, perquè l’Equip de Govern no havia comptat amb l’oposició per als nomenaments.
  • Ordenança reguladora de l’ocupació de terrenys d’ús públic municipal amb terrasses, barrer i quioscs. Aprovada per unanimitat. Compromís va demanar a l’equip de govern, que a banda de reunir-se amb els hostalers, haurien de fer-ho també amb les associacions de veïns per ser la part més afectada. Valorem positivament l’ordenança i que aquesta done cabuda a un bar o quiosc, per exemple, en el Parc de l’Oest, com Compromís portava al programa.
  • Esmenes presentades per Compromís als impostos i taxes (IBI, impost de vehicles i brossa). Aprovada per unanimitat l’esmena 4 a l’impost de vehicles.
  • Modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI). Aprovada amb 11 vots a favor (UPyD i PP) i l’abstenció de l’oposició (PSOE, Compromís i Guanyar). Compromís va criticar l’actualització d’un 6% de valors cadastrals, sumada a la del 10% l’any passat, encara que es compensa esta pujada amb el tipus de l’IBI, no s’ha explicat com afecta esta pujada a altres impostos (renda, plusvàlua, successions i donacions), beques o ajudes, etc. A  més no es van aprovar les esmenes presentades per Compromís que pretenien rebaixar l’impost al nivell de 2015 (un 1,6%), bonificar-lo per a les persones aturades de llarga durada i incloure bonificacions a immobles per motius culturals, historicoartístics, socials, etc.
  • Modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre l’Increment de Valor de Terrenys de naturalesa urbana (IIVTNU, més conegut com a plusvàlua). Aprovada amb 11 vots a favor de l’Equip de Govern i 9 vots en contra de PSOE i Compromís. Compromís es va oposar a esta modificació perquè amaga una pujada de l’impost per tiple via (pujada del tipus de revalorització, de la quota de l’impost i dels valors cadastrals) i que pot arribar a suposar, en alguns casos, un increment del 70%.
  • Modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM). Aprovada amb 14 vots a favor (UPyD, PP i Compromís) i 5 vots en contra del PSOE. Compromís va votar favorablement perquè l’esmena incorpora les bonificacions a vehicles híbrids i elèctrics que ja vam proposar l’any passat i a més es va aprovar l’esmena que presentàrem per a ampliar esta bonificació als vehicles híbrids més habituals (no endollables).
  • Modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel Servei de Replega, Tractament i Eliminació de Residus Sòlids Urbans (“la brossa”). Esta ordenança manté el mateix preu als usuaris de l’extrarradi que tenen un servei clarament pitjor que en el poble, cosa que ens  sembla injusta. Valorem positivament la bonificació a persones majors que visquen soles. Aprovada amb 17 vots a favor (PSOE, UPyD i PP) i 3 abstencions de Compromís.
  • Modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per prestació del servei d’ensenyament en el Conservatori Municipal de Dansa. S’inclou la taxa pels certificats, que estava pactada prèviament en l’acord a què s’havia arribat amb la comunitat educativa del Conservatori de Dansa. Aprovada per unanimitat.
  • Proposta de resolució de l’equip de govern en recolzament del “Pacte Valencià per la mobilitat segura i sostenible”. Aprovada per unanimitat.
  • Proposta de resolució sobre l’ús d’assignacionos a grups polítics municipals de l’Ajuntament de Novelda. Proposta que va presentar Compromís per a regular l’ús de la subvenció a grups municipals. Aprovada per unanimitat.
  • Proposta de resolució presentada per Compromís per a la millora del transport públic. La proposta exigeix una millor senyalització en les parades d’autobús i que esta informació es replegue en les webs de Turisme i de l’Ajuntament, proposa l’estudi d’una estació d’autobusos centrals i insta l’Ajuntament i les administracions a superior a millorar el transport públic de Novelda i comarca. Aprovada per unanimitat.
  • Proposta de resolució de Compromís demanant informe tècnic per a ampliar el Contracte de Neteja de dependències municipals i col·legis públics. Sol·licitem un informe dels serveis tècnics municipals (secretaria i intervenció) que determine com es pot ampliar el servei de neteja per a millorar el servei i pal·liar la retallada que va patir l’any passat. Rebutjada amb els 11 vots de l’Equip de Govern i 9 vots favorables de PSOE i Compromís.
  • Prec presentat per Compromís:
    • Al passat plenari li preguntàvem al Sr. Alcalde que ens aclarira i ens concretara en què es basava a l’hora de relacionar la figura de l’anterior alcalde amb il·legalitats tal i com apareixia reflectit en el text de la moció de censura. A banda de l’incident de qui hauria d’ocupar l’Alcaldia de manera accidental, el Sr. Alcalde actual no va ser capaç o no va voler concretar més situacions. Amb un lacònic “no recuerdo más” va donar el tema per tancat i la nostra pregunta sense resposta.
      És per això que, com que no ha sigut capaç de concretar les seues greus acusacions, li PREGUEM al Sr. Alcalde que retire públicament eixes acusacions que no ha sigut de demostrar.
  • Preguntes escrites presentades per Compromís
  • Preguntes orals presentades per Compromís